Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Partijoverstijgende stemactie 'Vote with your fork' groot succes

  Partijoverstijgende stemactie 'Vote with your fork'  groot succes

Het Food Film Festival heeft de dag van de Provinciale Statenverkiezing aangegrepen om te stemmen voor een beter voedselsysteem. Samen met de YFM organiseerde het FFF midden op het Spui in Amsterdam een gratis guerrilla-lunch voor toevallige voorbijgangers en sympathisanten.

Vandaag kon in heel Nederland gestemd worden voor de Provinciale Staten. Maar op het Spui in Amsterdam konden toevallige voorbijgangers ook stemmen voor een beter voedselsysteem. Het Food Film Festival organiseerde samen met de Youth Food Movement een gratis lunch om te laten zien dat goed eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Binnen een uur kregen ruim 100 mensen uitstekend te eten én het was enorm gezellig.

Stemmen met je vork
Het thema van de actie was 'Vote with your fork'. Want elke dag kies je vaak wel drie keer om iets wel en iets anders niet te eten. Als we die keuze allemaal beter en bewuster maken, wordt de wereld in rap tempo een fijnere plek. En tegelijkertijd eet je lekkerder en gezelliger. Eten is een van de belangrijkste dingen die we doen, maar we nemen het voor lief. En dat is nergens goed voor. Daarom konden de voorbijgangers die meelunchten stemmen voor een beter voedselsysteem. Dat deden ze met een vork. Zoals elke dag eigenlijk.

Partijoverstijgend
Omdat er natuurlijk ook gestemd werd voor de Provincie waren ook alle politieke partijen uitgenodigd om aan te schuiven. Een gratis lunch lieten zij natuurlijk niet links (of rechts, het Food Film Festival geeft geen stemadvies) liggen en dus waren GroenLinks, het CDA en de Partij voor de Dieren allemaal aanwezig. Ze probeerden nog wat zieltjes te winnen voor hun respectievelijke partijen, maar al snel zat iedereen gezellig aan tafel te babbelen. Eten verbroedert immers.

(foto: Lizet Deutekom)

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren