Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

FFF-voorproefje bij de UvA: GreenDocs

  FFF-voorproefje bij de UvA: GreenDocs

Vrijdag aanstaande vindt in het Compagnietheater in Amsterdam als voorproefje voor het FFF de tweede editie van GreenDocs plaats. Deze documentaire- en debatavond van de UvA behandelt onderwerpen die betrekking hebben op het verduurzamen van de maatschappij. Dit keer: ‘De toekomst van ons voedsel’.

Aanstaande vrijdag (18 februari) vindt in het Compagnietheater als voorproefje voor het Food Film Festival de tweede editie van GreenDocs plaats. Tijdens deze documentaire- en debatavond van de Duurzaamheidscommissie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) bediscussiĆ«ren studenten en gasten een onderwerp dat met het verduurzamen van de maatschappij te maken heeft. Dit keer: ‘De toekomst van ons voedsel’. Aangezien dat onderwerp ons op het lijf geschreven is, helpen het Food Film Festival en de Youth Food Movement deze keer mee met organiseren.
    
We gaan in debat met Louise Fresco (hoogleraar duurzame ontwikkeling en quizmaster tijdens het FFF), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Onno Franse, (directeur Corporate Responsibility Ahold) over voedselzekerheid en de verantwoordelijkheid van Nederlandse consumenten en producenten. Want hoe voeden we de groeiende wereldbevolking op een zo goed mogelijke manier? Wat is de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven, de wetenschap en de politiek, en wat kunnen studenten zelf doen om bij te dragen aan een duurzamere wereld?

Na het debat wordt de Tegenlichtdocumentaire ‘De Toekomst van ons Voedsel’ vertoond. Als introductie zullen Helen van het Food Film Festival en Samuel van de Youth Food Movement kort vertellen hoe zij de voedselproblematiek als drijfveer in hun werk zien. Tussendoor zal de YFM iedereen voorzien van een klein verantwoord menu met onder andere een ‘vergeten’ groente en huisgemaakte worsten van Brandt & Levie. Voor wie daar nog niet genoeg aan heeft, worden er sprinkhanen naast het bier in het Compagnie Café geserveerd.

Ter promotie van GreenDocs worden er woensdag 16 februari appeltjes van onze vrienden Willem & Drees uitgedeeld bij universiteitsgebouw de Oudemanhuispoort in Amsterdam. Komt dat happen. Direct inschrijven kan via facebook.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren