Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Eetbare muziek uit de Eet-O-Theek tijdens FFF

  Eetbare muziek uit de Eet-O-Theek tijdens FFF

Gister meldden we al dat het Food Film Festival naast 'food films' ook 'food kunst' brengt. Vandaag kunnen we daaraan de podiumkunsten toevoegen. De Eet-O-Theek zal bezoekers trakteren op een theatrale smaakervaring die alle zintuigen prikkelt. Een uniek eet-muziek-theater-concept in een mobiele installatie.

De Eet-o-theek is een project van Martijn Jansens en Selina Houwing. Beide hebben de kunstacademie gedaan en kwamen in 2008 op het idee om muziek aan eten te koppelen. Dat werd de Eet-o-theek. Inmiddels ruim twee jaar verder is het project een graag geziene attractie op een aantal grote festivals waaronder Oerol, Boulevard en Lowlands.

Maar wat is de Eet-O-Theek? Martijn Jansens beschrijft het als 'een zinsbegoochelende dis: eten dat je kunt horen, geluiden die je proeft'. Gastvrouw Selina nodigt gasten uit om plaats te nemen op de stoelen aan de voorkant van de Eet-O-Theek. Ze krijgen een koptelefoon op en maken een vijf minuten durende culinaire trip. De show combineert de sensaties van een aantal heerlijke amuses met een bijbehorende soundscape. Doordat verschillende zintuigen tegelijk worden geprikkeld is de ervaring intenser. 'Haute cuisine voor ogen, oren, neus en mond. Totaaltheater met een bite', aldus Martijn.

Martijn en Selina vinden het zeer belangrijk dat mensen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt vinden wij zeer belangrijk. De Eet-O-Theek ervaring is dan ook 100% biologisch en duurzaam.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren