Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Voedsel van ver

 Voedsel van ver

Nergens wordt globalisering duidelijker zichtbaar dan op ons bord. Bananen uit Nicaragua, boontjes uit Kenia en de kaas op onze boterham wordt gemaakt door koeien die gevoerd worden met Zuid-Amerikaanse soja. En zit er eigenlijk wel een keurmerk op die chocoladereep waarmee we 's avonds voor de TV kruipen om Boer zoekt Vrouw te kijken?

Het zou je haast gaan duizelen van alle keuzes die we dagelijks moeten maken bij het doen van onze boodschappen. En hoe komt het eigenlijk dat terwijl wij in de supermarkt keuze te over hebben (en in toenemende mate zelfs lijden aan de gevolgen van te veel en te vet eten) er wereldwijd nog meer dan 900 miljoen mensen chronisch honger lijden?  


Kortom: redenen genoeg voor het Food Film Festival om tijdens haar eerste editie uitgebreid stil te staan bij het thema 'Voedsel van Ver'. Voor dit deel van haar programma is Food Film Festival 2011 trots om samen te werken met NCDO, de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt projecten die het draagvlak voor internationale samenwerking vergroten; waaronder dit jaar dus het Food Film Festival!

Met prachtige documentaires als Black Gold, Bananas!, The End of the Line en Smakelijk eten brengt het Food Film Festival de weg van 'boer tot bord' in beeld, van producten als koffie, bananen, boontjes en garnalen. De indringende documentaire Hunger maakt, zoals de titel al aangeeft, de gevolgen van honger inzichtelijk. Een aantal van deze films zal bovendien worden ingeleid door experts vanuit verschillende Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. Hou voor de details vanaf 17 februari het programma in de gaten!

Naast de films zal het thema terugkomen in Het Grote Vleesdebat, waarin de rechtvaardige verdeling van dierlijke eiwitten wereldwijd centraal staat, een inhoudelijke masterclass en zijn we  momenteel druk bezig met een bijzondere internationale invulling van onze slotavond op zondag 20 maart. Bovendien verschijnt er binnenkort een blog over honger van de hand van FFF communicatie-expert en blogger Janno Lanjouw.

Hou de website de komende weken in de gaten voor meer updates en bezoek in de tussentijd de website van NCDO voor meer inspirerende projecten!      

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren