Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Een kijkje in de keuken van de beste kok ter wereld

  Een kijkje in de keuken van de beste kok ter wereld

Uitverkocht op IDFA, maar gelukkig te zien bij het FFF. Met plezier kunnen we aankondigen dat de film El Bulli – Cooking in Progress te zien zal zijn op het Food Film Festival. De film geeft een kijkje in de keuken van Ferran AdriĆ , de beste chef ter wereld.

El Bulli is het 3 sterrenrestaurant van de befaamde topkok Ferran AdriĆ , die algemeen bekend staat als de beste chef ter wereld. Zijn restaurant werd wereldberoemd door het gebruik van avant-garde kooktechnieken als koken met vloeibaar stikstof en het opheffen van de scheiding tussen zoet en hartig. Het restaurant sluit op 30 juli van dit jaar definitief haar deuren omdat de met prijzen overladen AdriĆ  vindt dat het restaurant alles gedaan heeft wat het kan doen. En tot die tijd is het volgeboekt.

De kans is dus aanwezig dat je niet meer in staat zult zijn om in Girona het echte werk te zien en te proeven. Maar je kunt El Bulli – Cooking in Progress wel op het Food Film Festival komen bekijken. De film laat zien hoe ´bewust met eten omgaan´ ook extreem kan worden opgevat, waarmee koken zowel tot een kunstvorm als tot een wetenschap wordt verheven. Aan alles wordt gedacht, alles wordt getest en nauwkeurig opgeschreven. Maar het resultaat is dan ook indrukwekkend en ongelofelijk: 30 gangen die hun gelijke niet kennen. Voor iedereen die van haute-cuisine houdt een absolute must. En mocht je dat nou denken dat jij dat ook kan, op het Food Film Festival is in het kader van El Bulli een workshop waarin je kunt leren zelf een sterrengang te maken. Eén gang, om mee te beginnen.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren