Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

YFM organiseert het eerste Food Film Festival van Nederland

  YFM organiseert het eerste Food Film Festival van Nederland

In navolging van steden als New York, Londen en Bologna krijgt ook Amsterdam in 2011 een Food Film Festival. Op 18,19 en 20 maart staat in Studio/K in Amsterdam voedsel centraal. Het eerste Nederlandse Food Film Festival is een initiatief van Youth Food Movement Nederland.

Het Food Film Festival wil de liefde voor goed eten overbrengen èn op die manier de problemen van ons huidige voedselsysteem aan de kaak stellen. Dat is hoognodig, want er is nogal wat mis. Massale industriële voedselproductie zorgt voor milieuvervuiling, problemen met dierenwelzijn en draagt voor een belangrijk deel bij aan de mondiale C02 uitstoot. Landdbouwsubsidies in de westerse wereld dragen onbedoeld bij aan armoede in ontwikkelingslanden. En zo zijn er nog veel meer zaken die de consument zou kunnen oplossen door bewuster te kiezen voor goed eten. Het Food Film Festival wil daarom dat consumenten meer tijd nemen om te genieten van écht goed voedsel en daarmee tegelijkertijd bijdragen aan een evenwichtiger en duurzamer voedselsysteem.


Beter kiezen begint bij betere informatie. Tijdens het Food Film Festival worden daarom meer dan 20 food films – zowel speelfilms als documentaires – vertoond. Daarnaast is er een uitgebreid programma met debatten, workshops en kunst. Het Food Film Festival is hiermee een leuke en inspirerende plek waar (jonge) mensen samen kunnen eten, drinken en feesten. Want een positieve en bewuste houding ten aanzien van eten in de breedste zin van het woord is een eerste stap op de weg naar een duurzamere voedselvoorziening.

Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement, een netwerk van jonge consumenten, studenten en foodprofessionals zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten, die samen werken aan een duurzamer voedselsysteem. De Youth Food Movement organiseerde al eerder met succes verschillende jongerenevenementen om bewustwording over het onderwerp te creëren (o.a. Eat-ins, YFM Academie en de StrawberryMob)

Donderdag 17 februari zal het gehele festivalprogramma beschikbaar zijn.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren