Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Live Streams

Tijdens het Food Film Festival zijn een aantal bijzondere evenementen op video vastgelegd. Kijk hier naar de registraties van de volgende evenementen:

(G)advertentie - zaterdag 19 maart van 13.00 - 14.00

Natuurlijk hoeft niet alles in een tv-reclame echt te zijn, maar in hoeverre geldt dit ook voor eten? Is het schetsen van een romantisch plaatje waar vrijwel niks van waar blijkt te zijn in dat geval niet gewoon oplichterij? Deze vragen werden behandeld tijdens de (G)advertentie op het Food Film Festival. Tijdens dit evenement werden een aantal afleveringen van de (G)advertentie vertoond, waarna Dick Veerman van het populaire blog Foodlog en Felix Wilbrink, culinair journalist bij De Telegraaf zullen spreken met vertegenwoordigers van de commercials. Hier zal hardop de vraag worden gesteld in hoeverre consumenten nou in de maling worden genomen door reclames. Bekijk hieronder de registratie:
Het Grote VLEES debat
- zaterdag 19 maart van 16.00 - 18.00
Door de groeiende welvaart zal de wereldwijde vleesconsumptie de komende jaren sterk toenemen. Ondertussen merken we steeds sterker dat de huidige productie van dierlijke eiwitten (vlees en zuivel) niet houdbaar is. Problemen op het gebied van dierenwelzijn, eerlijke verdeling, milieuvervuiling, grondgebruik en in toenemende mate ook gezondheidsrisico's zijn sterk verbonden met de huidige productie en consumptie van vlees en vragen om oplossingen. Steeds meer mensen en experts zijn het er dan ook over eens: er zal iets moeten veranderen. Het Food Film Festival nodigde daarom vertegenwoordigers uit de hele vleesproductieketen uit om met opiniemakers te discussiëren over de toekomst van vlees. Zij werden nauwlettend in de gaten gehouden door 'het geweten' van de maatschappij: vertegenwoordigers van de politiek, wetenschap, consumenten, volksgezondheid en milieu. Bekijk hieronder de registratie:Keynote Vandana Shiva- zondag 20 maart van 20.30 - 21.30
Vandana Shiva (India, 1952) is een van de grootste denkers over voedsel, milieu en biodiversiteit van onze tijd. Ze heeft meer dan 20 boeken geschreven en ruim 500 artikelen gepubliceerd in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.

Voor de Youth Food Movement is Vandana Shiva een icoon dat (jonge) mensen kan inspireren en als geen ander de kern van de wereldvoedselproblematiek weet te raken. Ze weet inzicht te creëren in de manier waarop de modernisering en industrialisering van 21e eeuw in de westerse wereld een enorme groei aan productie en welvaart hebben gebracht, maar tegelijkertijd een blinde vlek heeft gecreëerd voor negatieve bijeffecten als milieuvervuiling, dierenwelzijn en een dalend inkomen voor boeren. Ook laat zij zien hoe de mondiale ongelijkheid voor een groot deel is toe te schrijven aan dit proces van grootschalig denken. Vandana Shiva kijkt met de blik van een buitenstaander naar de problemen waar het westerse voedselsysteem mee te maken heeft, en laat zien dat alles met elkaar verbonden is. Zo legt de de noodzaak tot verandering bloot, terwijl ze perspectieven schetst voor een beter, eerlijker, biologischer maar en vooral democratischer voedselsysteem. Het zien spreken van Vandana Shiva is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Bekijk hieronder de registratie: