workshops - koken

Global Cuisines: Surinaamse Roti

Global Cuisines: Surinaamse Roti

Patrick Rechards | 39,50 euro | 120 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: zaterdag 10 mei 14:30 | Mister Kitchen

De Surinaamse keuken is ontstaan uit een mengelmoes van culturen: Creools, Hindoestaans, Javaans, Chinees, Hollands, Joods, Portugees en Indiaans. Het bekendste gerecht is natuurlijk roti. Dit maken we niet zo vaak zelf, want de roti van de Surinaamse toko op de hoek is meestal onovertroffen. 

Daar willen we verandering in brengen. Die geuren! Die kruiden! Die veel te hete maar zalige Madame Jeannete-saus! Hoe maak je die broodachtige platte rotiplaten met geniale groente- en kipgerechten zelf? En wat weten we eigenlijk nog meer van de Surinaamse keuken? 

Patrick Rechards is roti-expert en kent de historische smaken en gerechten van de Surinaamse keuken. De Surinaamse Amsterdammer kookt al jaren op feesten en partijen, waaronder zomerfestival Kwakoe, dat elke jaar wordt gehouden in Amsterdam Zuidoost.

In de workshop leert Patrick ons hoe we echte roti maken en zal hij uitgebreid vertellen over de door hem zo geliefde keuken. Na afloop van de workshop eten we de dubbelgevouwen pannenkoek gevuld met groenten en vlees met onze handen op en likken we onze vingers af. Want dat mag met roti. En daarna heb je nooit meer een excuus om af te halen. Tenzij je in een luie bui bent.
 
In dat laatste geval helpt het trouwens ook om eens de kant en klare marinades van Patrick te proberen, maar dat heb je niet van ons!


Deze workshop is uitverkocht!

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus