workshops - kijken

The Culinary Bug Adventures of Ben Reade

The Culinary Bug Adventures of Ben Reade

Ben Reade | 19,50 euro | 60 min | Engels gesproken
Voorstelling: zondag 11 mei 18:00 | De Grote Studio

Ben Reade is gastronomisch wetenschapper bij het Nordic Food Lab in Kopenhagen waar hij de gekste en meest innovatieve dingen met voedsel doet. Zo is hij momenteel op reis op zes continenten om de culinaire waarde van insecten te ontdekken. 

Insecten eten is nog redelijk nieuw in de Westerse wereld en is voor veel mensen nogal hoogdrempelig. Maar insecten zijn interessant. Niet alleen zijn ze voedzaam en daarom een goed alternatief voor vlees, de wereld van insecten is een goede indicator voor biodiversiteit, welke op zich weer een goede graadmeter is voor de duurzaamheid van verschillende voedselsystemen. 
 
Als hoofd Culinary Research and Development van het Deense Nordic Food Lab probeert Ben Reade erachter te komen welke insecten lekker zijn en op welke manier insecten bereid kunnen worden, zodat mensen ze daadwerkelijk graag gaan eten. Want we weten dat ze gezond zijn, nu moeten we nog leren ze op een lekkere manieren te bereiden. 

Maar naast onderzoek naar inheemse ingrediënten, doet het lab nog veel meer, waaronder onderzoek naar koken met bloed. Een oeroude manier om een beest van kop tot staart te gebruiken maar op een of andere manier uit de mode geraakt. Als onafhankelijk onderzoeker zal Reade zijn mening geven over verschillende controversiële onderwerpen rondom bepaalde ingrediënten. Zijn typische manier van vertellen is inspirerend en de focus ligt altijd op de mooie dingen die hij als gastronomisch wetenschapper ontdekt.

Let op: dit seminar is in het Engels


 
Foto: Claes Bech-Poulsen 
 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kijk programma


blog comments powered by Disqus