workshops - kijken

Wildpluk de Dag

Wildpluk de Dag

Edwin Flores | 34,50 euro | 150 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: vrijdag 9 mei 12:00 | Mister Kitchen / Westerpark

Je eigen eten verzamelen in de natuur is hip. Maar hoe doe je dat? Wat kun je wel eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? De bekendste wildplukker van Nederland, Edwin Flores, gaat je daarbij helpen. 

Wildplukken zit in ons DNA. In ons hart zijn we allemaal jagers-verzamelaars. In de supermarkt ruiken, voelen en knijpen we in groente en fruit en scharrelen we onze maaltijd bij elkaar. Helaas zijn de meesten van ons het contact met de eetbare natuur verloren. We weten niet meer welke planten giftig zijn en welke niet. En waar we ze kunnen vinden. Maar daar komt nu verandering in.
  
Al zijn hele leven is Edwin ge├»nteresseerd in de lekkernijen die de natuur gratis en voor niks te bieden heeft. Een jaar of acht geleden begon hij als professioneel wildplukker. Hij schreef diverse boeken over waar je wilde eetbare planten, kruiden, bessen, noten en paddenstoelen kunt vinden. Over hoe het landschap ‘gelezen’ kan worden en aan welke ‘spelregels’ een plukker zich moet houden. En over hoe je de geplukte ingredi├źnten daarna verwerkt tot lekkere maaltijden. Want Edwin kan zelf ook nog eens lekker koken. 
 
Tijdens een wandeling in het Westerpark vertelt Edwin je alle tips & trucs van het wildplukken. Daarna ga je in de keuken van Mister Kitchen twee kleine gerechjes maken met wat je gevonden hebt: een salsa verde en tempura. 


 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kijk programma


blog comments powered by Disqus