Kijken

Kijken
Live zien hoe chef-koks de meest geweldige gerechten bereiden? Dat kan tijdens de kookdemonstraties van bijzondere chefs. Handeling voor handeling laten zij zien hoe ze elk ingrediënt veranderen in een culinair hoogstandje. Oren en ogen open, want hier wil je geen moment van missen!

De Kunst van de Slager

Erik Waagmeester en varkensroosteren.nl | 90 min
Altijd al de kunst van een échte slager willen bekijken? Tijdens deze demonstratie zal Erik Waagmeester van slagerij De Wit, een van de laatste ambachtelijke slagers in Nederland, laten zien wat de beste manier is om een dier uit te benen. En dat is indrukwekkend, geloof ons.

Global Cuisine: Modern Indian Classics

Abdul Yaseen | 120 min
Zeg eerlijk: hoeveel mensen ken jij die echt goed Indiaas kunnen koken? En dan bedoelen we zonder kant-en-klare pakjes tandoori-saus. De bekroonde Britse chef Abdul Yaseen is speciaal voor het FFF in Amsterdam om alle misvattingen over de Indiase keuken de wereld uit te helpen. 

Het Nieuwe Eten

Jonathan Karpathios | 90 min
Chef-kok Jonathan Karpathios heeft een duidelijke missie. In zijn restaurant Vork en Mes kookt hij met wat de natuur hem aanbiedt en met groenten uit zijn eigen kwekerij. Jonathan predikt ‘het nieuwe eten’, écht eten volgens de seizoenen, met respect voor dier en milieu. 

Smaak Proeven met Peter Klosse

Peter Klosse | 90 min
De basis van het culinaire genot is proeven. Het proeven van smaken is een basaal gegeven voor de meeste mensen. Toch kun je proeven, en kun je próeven. In dit seminar leer je dat laatste van niemand minder dan smaakprofessor Peter Klosse, oprichter van de Academie voor Gastronomie. 

The Culinary Bug Adventures of Ben Reade

Ben Reade | 60 min
Ben Reade is gastronomisch wetenschapper bij het Nordic Food Lab in Kopenhagen waar hij de gekste en meest innovatieve dingen met voedsel doet. Zo is hij momenteel op reis op zes continenten om de culinaire waarde van insecten te ontdekken. 

Wildpluk de Dag

Edwin Flores | 150 min
Je eigen eten verzamelen in de natuur is hip. Maar hoe doe je dat? Wat kun je wel eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? De bekendste wildplukker van Nederland, Edwin Flores, gaat je daarbij helpen.