films - speelfilms

Zone Pro Site: The Moveable Feast

Zone Pro Site: The Moveable Feast

Chen Yu-Hsun | Taiwan | 2013 | 145 min | Mandarijn gesproken | Engels ondertiteld
Voorstelling: vrijdag 9 mei 20:15 | KH 2 + 3

In deze Taiwanese komedie volgen we de jonge vrouw Hsiao Wan. Ondanks haar voorliefde voor fashion krijgt ze op jonge leeftijd van haar vader het cateringsleven en vele recepten in haar schoot geworpen. Jaren later, op een eenzame verjaardag, komt er een vreemd tweetal haar huisje binnen om geld van haar te eisen, dat ze hen via haar vriendje schuldig is.

Wan vlucht naar haar moeder die nog steeds in de catering zit. Haar moeder blijkt niet de meest begaafde kok, en als er een speciaal verzoek voor traditionele gerechten binnenkomt slaat ze het af. Wan wil laten zien wat ze waard is, en neemt de opdracht over. Om het goed uit te voeren heeft ze hulp nodig van de knappe Gourmet Doctor.

Als de schuldeisers Wan en haar moeder vinden, besluiten de vrouwen om deel te nemen aan een kookwedstrijd waarmee geld te verdienen is. De Gourmet Doctor leert hen en hemzelf ondertussen nieuwe technieken.

In Zone Pro Site: The Moveable Feast komen veel traditionele gerechten voorbij. De speelfilm is daarmee naast vermakelijk ook een Taiwanese food porn film. Een romantische komedie met een snufje zout, en hier en daar een blij ei.

De maker van de film, Chen Yu-hsun, maakte deze film nadat hij 16 jaar daarvoor uit de filmbusiness was gestapt. De foodkomedie was een regelrechte hit in Taiwan, met fans die meer dan tien keer naar de bioscoop gingen om hem te zien. Leuk weetje: 'Zone Pro Site' kan in het Taiwanees kan worden uitgesproken als 'zong pu shi', wat zoveel betekent als ‘meester banketchef’.

Zone Pro Site: The Moveable Feast is geselecteerd voor de FFF Feature Length Food Film Competition 2014.Deel dit programma


Ga terug naar het films - speelfilm programma


blog comments powered by Disqus