films - short

Varkens <b>Shortsblok</b> + <b>Q&A</b>

Varkens Shortsblok + Q&A

75 min
Voorstelling 1: zaterdag 10 mei 14:00 | MC Theaterzaal
Voorstelling 2: zondag 11 mei 13:30 | KH 2 + 3 + Q&A

Van bacon tot worst - het varken is een van de meest gegeten dieren in Nederland. In dit blok vol shorts draait het allemaal om dit gezellig knorrende dier met een krulstaart. Onze relatie met varkens wordt zowel in animaties als korte documentaires uitgediept, en laat eigenaardigheden van beide soorten zien. 

Hieronder vind je alle shorts die te zien zijn in het shortsblok Varkens. De FFF Shortsblokken zijn powered by WeTransfer.
Jamón
Jamón is een animatieshort over het leven van José, een tienervarken dat opgroeit in een mensenfamilie. Met zijn ietwat lompe gewoontes en vegetarische levensstijl lijkt hij het buitenbeentje van de familie te zijn.


Wild Zwijn
In Wild Zwijn wordt de eigenaardigheid van de relatie tussen wilde zwijnen en mensen aan het licht gebracht. In deze Nederlandse korte film zien we hoe de zwijnen onze grenzen overtreden waardoor wij ons van nieuwe kanten laten zien.

Varken
Wie is het varken? Wat gebeurt er met het varken? Hoe leeft het varken? De Nederlandse korte film Varken geeft een intieme en rauwe kijk op het leven van een van de meest gegeten dieren.


Sausage
Sausage is een animatiefilm die een kritische blik de waarde die consumenten aan voedsel hechten. In een dorp waar twee kleine winkeliers zitten, opent op een dag een supermarktketen.


Of je worst lust
De 11-jarige Brechtje Jans groeit op op een varkensboerderij. Ruimte genoeg, maar toch vindt ze er niets aan. Brechtje vindt al die varkens maar vies en vlees al helemaal. Ze droomt van een leven in Amsterdam waar ze de hele dag kan shoppen.

 


Let op: Alleen na de vertoning op zondag zal er een Q&A plaatsvinden met enkele makers van de korte films.

 

 

 

Deel dit programma


Ga terug naar het films - short programma


blog comments powered by Disqus