Nieuws

<b>FFF Gemist:</b> kijk de debatten nu terug!

FFF Gemist: kijk de debatten nu terug!

Ook dit jaar was er weer een keur aan talkshows en debatten op het FFF. Grote kans dat je ze niet allemaal hebt kunnen bezoeken. Geen man overboord: alles is opgenomen en de eerste twee zijn vanaf nu (lekker vanaf de bank!) terug te kijken.

Amsterdam barst van de leuke en inspirerende ondernemers, en daartussen bevinden zich verrassend veel voedselondernemers. De gemeente stimuleert deze ondernemersgeest. Op vrijdag 9 mei trapten we daarom af met de lancering van de Amsterdamse Voedselvisie. Tijdens dit programma presenteerde Gemeente Amsterdam haar visie op voedsel en vertelden een aantal succesvolle Amsterdamse voedselondernemers over hun idee. Een onmisbare talkshow voor aanstormende foodprofessionals. 

 

Op zondag liep er een Grutto over het Westergasterrein. Deze vogel was allesbehalve verdwaald: de grutto is namelijk aan het verdwijnen in Nederland. Doordat een aantal grootschalige melkveehouders de laatste jaren niet zoveel rekening hielden met de leefomgeving van weidevogels en insecten, verliest het Nederlandse landschap een aantal iconische fauna. De grutto is daar een van. Hoe kunnen melkdrinkers en melkboeren bijdragen aan een gezonde natuur? In Strijd om de Weide zocht Andrea van Pol naar een antwoord.

  

Terwijl de vis uit Urk voor bodemprijzen naar het buitenland moet, is kapitein Iglo de grootste verkoper aan de Nederlandse consument. Van het voedingscentrum horen we dat we twee keer per week vis zouden moeten eten, terwijl Greenpeace waarschuwt dat de oceanen leeg raken. Kortom: de visserij is omringd door vraagtekens. In Het Grote Visserij Debat werd gezocht naar verheldering.
 

Visserijdebat (FFF2014) from Food Film Festival on Vimeo.

In Food Film Talks gaan filmmakers met elkaar aan tafel om de relatie tussen voedsel en beeld te bespreken. Welke rol speelt voedsel in films, op het web en in het dagelijks leven? Froukje Jansen voelt de filmmakers aan de tand!

Food Film Talks (FFF2014) from Food Film Festival on Vimeo. 

 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus