Competitie

Zo'n Food Film Festival Award krijg je natuurlijk niet zomaar. We nodigen zowel food- als filmprofessionals uit om plaats te nemen in onze jury en een oordeel te vellen over de geselecteerde films. Zij houden in de gaten dat de winnende film niet alleen geweldig gemaakt is, maar ook recht doet aan het thema food. De film met de beste mix van beide gaat er uiteindelijk met de prijs vandoor. De Audience Award wordt uiteindelijk bepaald door het publiek. Tijdens het festival kun je daarop je stem uitbrengen.
 
Food Film Festival reikt prijzen uit in de volgende categorie├źn:

FFF Feature Length Food Film Competition 2014
Voor films van 45 minuten of langer, die niet ouder zijn dan januari 2013
Prijs: 1.000 euro

FFF Short Food Film Competition 2014
Voor Films korter dan 45 minuten, die niet ouder zijn dan januari 2013
Prijs: 500 euro

FFF Audience Award 2014
Voor alle films in het programma van Food Film Festival 2014
Prijs: 500 euro
 
In de filmomschrijvingen lees je welke films geselecteerd zijn voor de competitie.
Maar uit wie bestaat de jury eigenlijk? 
 
FFF Jury Feature Length CompetitionJohn Appel
John Appel is een succesvolle documentairemaker die we kennen van André Hazes: Zij gelooft in mij (1999), The Player (2009) en Wrong Time, Wrong Place (2012). Sinds 2000 is John werkzaam als producent in VOF Appel & Honigmann. Daarnaast is hij werkzaam als eindredacteur bij de Humanistische Omroep.

Willemiek Kluijfhout
Willemiek Kluijfhout is regisseur bij Trueworks films. Een maakster die zich ook veelvuldig waagt aan de foodfilm. Vorig jaar draaide FFF haar prachtige documentaire L’Amour des Moules en momenteel zit zij in het productieproces van een documentaire over de Nederlandse kok en restaurateur Sergio Herman.

Gamila Ylstra
Gamila Ylstra is CEO van het Binger Filmlab, distributeur bij Cinema Delicatessen en zit in het bestuur van het Media Fonds en het Nederlands Film Festival. Eerder werkte zij als Hoofd van het Film Departement bij het Ministerie van Cultuur, Film Project Manager bij het Ministerie van Economische zaken, en, en, en…!

Mac van Dinther
Mac van Dinther is culinair journalist bij de Volkskrant. Zoals het restaurantrecensenten betaamt, blijft Mac graag low profile. Vandaar de afbeelding van de banaan.
 
FFF Jury Shorts Competition


Yvette van Boven
Yvette van Boven is een freelance foodstyliste, recepten-schrijfster, chef en columniste. Ze schrijft voor Libelle, Red Magazine en Volkskrant Magazine. Daarnaast werkt ze succesvol als illustrator. Yvette schreef verschillende kookboeken, waaronder Home Made, die in 2010 de prijs Cookbook of the Year won.

Jordi Wijnalda
Jordi Wijnalda behaalde zijn bachelor in Film and Visual Studies in Amsterdam en vertrok vervolgens naar New York voor de master in Film Directing/Screenwriting. Zijn werk werd er vertoond in het MoMa en hij werkte voor de Film Society of Lincoln Center. In Nederland was hij onder andere producent van Special Events bij het IFFR.

Catherine van Campen
Catherine van Campen is onafhankelijk radiopresentator en documentairemaker bij Zuidenwind Filmprodukties. Tijdens onze eerste editie in 2011 vertoonden wij haar debuutfilm Eeuwige moes (2007). Verder kennen we Catherine van haar bekroonde films Drona & ik (2009), Anne vliegt (2010) en Joan’s Boys (2013).
 
Foto van filmcamera : Paul Ruigrok van der Werven