workshops - kijken

De Kunst van de Slager

De Kunst van de Slager

Erik Waagmeester en varkensroosteren.nl | 24,50 euro | 90 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: zondag 11 mei 11:00 | De Grote Studio

Altijd al de kunst van een échte slager willen bekijken? Tijdens deze demonstratie zal Erik Waagmeester van slagerij De Wit, een van de laatste ambachtelijke slagers in Nederland, laten zien wat de beste manier is om een dier uit te benen. En dat is indrukwekkend, geloof ons.

Slager zijn is een vak - een kunst, waarbij je zo min mogelijk vlees moet verspillen terwijl je de stukken zo mooi mogelijk snijdt. De consument wilt tenslotte wat, en de eerbied voor het dier maakt dat de slager zijn vak zo goed mogelijk wil doen. 

In deze demonstratie laat Erik Waagmeester zien wat hij verstaat onder goed uitbenen. Als ambachtelijk slager koopt Erik al zijn dieren zelf en gooit hij geen enkel stukje weg. Het hele dier wordt gebruikt. Naast zijn slagerskunsten weet hij ook precies welk stukje vlees geschikt is voor welke bereiding. 

En daar komen varkensroosteraars Roel en Baaf in beeld. Want tijdens het uitbenen zullen Roel van Vliet en Baaf Vonk van varkensroosteren.nl, hun kookkunsten laten zien door al die verse delen van het dier om te toveren tot lekkere hapjes. Dubbel plezier en genot. 
 
Deze workshop sluit goed aan bij de Varkensshorts 
Foto: De Fotomeisjes 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kijk programma


blog comments powered by Disqus