workshops - koken

Hoppaté

Hoppaté

Brandt & Levie | 39,50 euro | 120 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: zondag 11 mei 17:00

Een workshop voor waaghalzen! Samen met Brandt & Levie ga je paté maken. De core business van deze drie heren is worst. Droge worst, verse worst en pancetta van biologische, Baambrugse varkens. Alleen: na het maken van worst houden ze de lever, hart, tong en nier over. Paté is het ideale gerecht om de incourante delen van het varken te verwerken. 

De heren vinden het belangrijk om te werken volgens het nose-to-tailprincipe, dus er wordt niets weggegooid. Tijdens deze workshop ga je echt je handen uit de mouwen steken. Bovendien leer je de basis: Wat is paté nu precies? En wat is het verschil met bijvoorbeeld een terrine?
 
In deze workshop kun je al je creativiteit kwijt door met diverse smaakmakers en structuren te werken. Zo kun je paté maken van gevogelte of vlees. Vegetariërs maken liever een paté van noten en ook vis wordt verwerkt tot paté. Soms wordt alles gemalen en soms verwerk je hele stukken filet. Voor ieder wat wils dus.
 
Natuurlijk ga je in deze workshop ook allerlei patés proeven. Voor je eigen paté moet je nog even geduld hebben, deze bak je thuis pas af. Dat betekent wel dat je lang kunt nagenieten. 
 
De worstmakers van Brandt & Levie leerden het worst maken bij ambachtelijke slagers in Italië. Ze maakten het hele proces mee: van levend varken tot smaakvol eindproduct. Inmiddels zijn de worsten van Brandt & Levie een begrip in delicatessenwinkels.

Wil jij je meer verdiepen in het onderwerp over varkens eten? Deze workshop sluit goed aan bij de Varkensshorts.
 
Deze workshop is uitverkocht!

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus