workshops - koken

Skills: Caesarsalade

Skills: Caesarsalade

Verschillende chefs | 14,50 euro | 60 min | Nederlands gesproken


Er is weinig zo lekker als een goede Caesarsalade. Volgens veel chef-koks kun je aan dit klassieke gerecht het niveau van de kok afmeten. Is het ei precies goed, de dressing op smaak en zijn de kruiden mooi fijn? In deze skillsworkshop leer je van een paar simpele basisingrediënten een perfecte Caesarsalade maken.

Traditioneel heeft een Caesarsalade acht ingrediënten: Romaanse sla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, een ei, olijfolie, worcestershiresaus en citroensap. De bekendste salade ooit gemaakt is vernoemd naar zijn uitvinder, de Italiaans-Amerikaanse Caesar Cardini. Het verhaal gaat dat de chef-kok tijdens een drukke Fourth of July in 1924, bijna niets meer in de keuken had terwijl de gasten nog honger hadden. Van zijn laatste ingrediënten flanste hij de op het eerste gezicht eenvoudige salade in elkaar.

In de workshop heb je binnen een uur de geheimen van deze salade onder de knie. De FFF chefs leren jou hoe je je eieren perfect pocheert, hoe je een kaaskoekje maakt en hoe je je favoriete kruiden mooi fijn snijdt. En vergeet niet de absoluut onmisbare en fluweelzachte dressing. 

Leuk extraatje: met deze workshop is meer te winnen dan skills. Maak een foto van de door jou gemaakte Caesarsalade, zet 'm op Instagram en tag het Food Film Festival. De beste foto maakt kans op een mooie prijs!
 
Let op: de skillsworkshops zijn doorlopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Kaarten zijn ter plekke te koop voor €14,50 per persoon en voor de eerste workshop op vrijdag om 13:00 uur zijn al tickets te koop via onze ticketshop! 

 

Foto: J. Kenji Lopez-Alt
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus