workshops - koken

Global Cuisine: de Indische Keuken

Global Cuisine: de Indische Keuken

Eduard Roesdi & Renske Walsarie Wolff | 39,50 euro | 120 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: vrijdag 9 mei 17:30 | Mister Kitchen

Indisch of Indonesisch, wat is nou ook alweer het verschil? Indisch eten komt uit de oude kolonie Nederlands-Indië en is daardoor een combinatie van keukens, een beetje fusion van Hollandse en Indonesische gerechten. Hoe het ook zij, een ding weten we zeker: Nederlanders zijn dol op de Indische keuken. 

De basis is simpel maar wordt al snel een feest met ketjap, ui en knoflook, rode peper, gember, trassi of sereh. Elk gerecht barst van deze en andere verslavende specerijen. Het mooie aan deze keuken is dat Indische recepten vaak al generaties lang families zijn.
 
In Nederland zijn we vooral gek op de rijsttafels, net als op spekkoek, babi ketjap en ajam smoor. Bij gerechten met meer fusion zit ‘m dat vaak in de basis. Pastei toetoep bijvoorbeeld, een soort jachtschotel maar dan met vissaus, extra noedels en Chinese champignons. 

Loopt het water je al in de mond? Voor deze workshop hebben we Eduard Roesdi van Toko Iboe Tjilik uit Leiden en Renske Walsarie Wolff van Indokok uitgenodigd. Zij groeiden beiden op temidden van deze geurige keuken, en zullen hun tips en trucs delen zodat je na afloop ook thuis de Indische sterren van de hemel kunt koken. 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus