workshops - koken

Het Nieuwe Koken

Het Nieuwe Koken

Jonathan Karpathios | 39,50 euro | 120 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: zaterdag 10 mei 09:30 | Mister Kitchen

Chef-kok Jonathan Karpathios heeft een duidelijke missie. In zijn restaurant Vork en Mes kookt hij met wat de natuur hem aanbiedt en met groenten uit zijn eigen kwekerij. Jonathan predikt ‘het nieuwe eten’, écht eten volgens de seizoenen, met respect voor dier en milieu. 

Hij is wars van supermarkten vol buitenlandse groenten en varkens die heen en weer worden gesleept. Maar niet alleen filosofeert hij graag over een duurzamer voedselsysteem, hij brengt het in zijn restaurant ook in de praktijk. Zes jaar geleden vond hij een pand in een natuurgebied in Hoofddorp en doopte dit tot Restaurant Vork en Mes. Hier vond hij ruimte voor zijn kruidentuin, varkens en even verderop, in Aalsmeer, nam hij een leegstaande kas in gebruik. In deze kas groeien nu 200 eetbare soorten en werken veelal vrijwilligers die willen leren over het verbouwen van voedsel.

Aansluitend bij de documentaire Het Nieuwe Eten waarin de Nederlandse chef-kok (met Griekse vader) een jaar lang werd gevolgd, geeft Jonathan een workshop op het FFF. In deze workshop ga je groentegerechten bereiden met producten uit Jonathans kwekerij. Hij zal uitleg geven over verschillende kruiden en eetbare bloemen die hij daar teelt. En uiteraard mag je de autodidacte natuurchef het hemd van het lijf vragen over écht eten en het 80/20 principe. 

Let op: Jonathan geeft een workshop en een presentatie. Het Nieuwe Koken is de workshop, hierbij ga je dus zelf koken. Wil jij je helemaal verdiepen in de food stijl van Karpathios? Bekijk dan ook de documentaire Het Nieuwe Eten.
 
Deze workshop is uitverkocht!
 
 
 
 
 
 
 
 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus