workshops - koken

Goede Vis van Kop tot Graat

Goede Vis van Kop tot Graat

Goede Vissers en Geert Burema | 39,50 euro | 120 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: zaterdag 10 mei 17:00 | Mister Kitchen

Visliefhebbers opgelet! Wil je eens niet ongeïnspireerd een visje uit de plastic verpakking van de supermarkt halen, maar echt leren hoe je een vis schoonmaakt en daarna lekker bereid? Dan is dit dé workshop voor jou.

Deze workshop is een samenwerking van de Goede Vissers en restaurant Merkelbach. Chef-patron van Restaurant Merkelbach, Geert Burema, werkt als Slow Food Alliantie-chef al jaren met de vis van Goede Vissers. Je gaat – verantwoord gevangen – vissen van kop tot graat bereiden.

Eerst leer je een vis fileren. Je gaat bouillon trekken van de koppen en graten en daarna maak je een saus op basis van deze bouillon. En je leert bereidingstechnieken voor de filets. Barbara Rodenburg-Geertsema, van de Goede Vissers, zal ook een aantal bijzondere en veelal onbekende vissen meenemen.

Bij de Goede Vissers draait het allemaal om verantwoorde visserij. Slow fishing. Goede Vissers willen werken aan een gezonde visserij in een gezonde zee. Ze vangen alleen grote, volwassen vissen en proberen daarbij mogelijke schade aan bodem, zeemilieu, vogels en zeezoogdieren tot het minimum te beperken. 

Wil je je helemaal verdiepen in het onderwerp vis, mis dan ook Het Grote Visserij Debat op zaterdagmiddag niet. 

Deze workshop is uitverkocht!

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus