workshops - koken

Fermenteren kun je leren

Fermenteren kun je leren

Pepijn Schmeink & Remco van Erp | 34,50 euro | 120 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: zondag 11 mei 12:00 | Mister Kitchen

Kimchi, yoghurt, wijn, zuurdesembrood, kombucha en zuurkool. Op het eerste gezicht klinkt het misschien als een vreemd rijtje, maar ze hebben één ding gemeen. Allemaal zijn ze een voorbeeld van gefermenteerd voedsel. 

Fermentatie is een proces dat al duizenden jaren door de mens wordt toegepast. Het is een klassieke methode van het bewaren van voedsel voor later - voordat de koelkast was uitgevonden. Daarnaast staat gefermenteerd voedsel ook al eeuwen bekend als gezond, met de bacteriƫn die goed voor je onderbuik zorgen. Tijdens het fermenteren worden bacteriƫn, schimmels en gisten gebruikt om een voedingsmiddel te maken.

Tegenwoordig is het een veelgebruikt proces in de professionele keuken om complexe frisheid en Umami in gerechten te brengen. Dat neemt niet weg dat je het ook heel leuk en goed thuis uit kunt voeren. In deze workshop zullen Pepijn Schmeink en Remco van Erp, twee Rotterdamse chefs (restaurant Dertien), je verschillende toepassingen van fermentatie leren.
 
Pepijn en Remco leggen hierbij de focus op Hollandse producten zoals het maken van bloemzuur (zuurkool van bloemkool), kefir en het fermenteren van sappen. Na afloop krijg je een eigen Kefir starter mee en kun je dus ook thuis gaan experimenteren met fermenteren.  

Deze workshop is uitverkocht!

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus