workshops - koken

Global Cuisines: Zweeds Smörrebröd

Global Cuisines: Zweeds Smörrebröd

Rikard Andersson | 39,50 euro | 120 min | Engels gesproken
Voorstelling: zaterdag 10 mei 19:30 | Mister Kitchen

Dat Scandinavië gastronomisch een belangrijke plek is weten mensen al jaren. Maar achter het ontstaan van grensverleggende zaken als Noma zit een enorm simpele, maar toch zeer bijzondere keuken. Een van de meest bekende ‘gerechten’ is het Smörrebröd; eigenlijk een soort boterham met beleg, die geheel zelf wordt gemaakt. 

De Zweed Rikard Andersson van lunchcafé en koffiebar Scandinavian Embassy bereidt typisch Zweedse gerechten op basis van Nederlandse ingrediënten. Scandinavian Embassy werd pas nog door Esquire uitgeroepen tot beste koffiebar van Nederland, niet alleen vanwege de fijne koffies, maar ook omdat ze ‘al het goede uit Scandinavië naar Amsterdam halen’, en bijvoorbeeld rendier, eland en beer als lunch serveren.

In de workshop leert Rikard Andersson je hoe je Smörgasar maakt, beter bekend als Smörrebröd. Maar dan wel met een Nederlands tintje. Denk bijvoorbeeld aan Gravad Lax (zalm) op zijn Hollands: Gravad Zander, met snoekbaars. Dat eet je vervolgens op zelfgebakken knäckebröd. Met daarbij andere Scandinavische lekkernijen zoals gefrituurde visjes en ingelegde oesters. Natuurlijk wordt alles geheel volgens traditie weggespoeld met een glaasje Aquavit. 
 
Foto: yourlittleblackbook.me  

Let op: De workshop is in het Engels. 

Deze workshop is uitverkocht!

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus