workshops - koken

Global Cuisine: Chinese Dumplings

Global Cuisine: Chinese Dumplings

Maggie Xu | 39,50 euro | 120 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: zaterdag 10 mei 12:00 | Mister Kitchen

Jiaozi (in het Engels dumplings) zijn onmisbaar in China. Al vanaf de Han dynastie maakt de snack van gevuld deeg deel uit van de Chinese keuken. Wie de eetcultuur wil doorgronden, moet dus Jiaozi proeven. Veelgeprezen Dumpling lady Maggie maakt ze op bestelling.

Jiaozi wordt gemaakt van een dun rond velletje deeg gevuld met verse groenten zoals kool en varkensvlees. Daarna wordt het deeg dicht gevouwen zodat het de vorm van een halve maan krijgt. Tijdens de workshop leer je de techniek van het rollen van deeg en het vouwen en maak je een speciaal sausje dat echt bij de dumplings hoort. Daarna is het dippen en smullen. 

Maar niet alleen is Maggie master van de jiaozi, ook weet zij alles over de Chinese eetcultuur en de geschiedenis ervan. In Nederland kennen we maar een heel beknopt deel van deze keuken en vaak zijn de gerechten door de jaren ook nog ‘vernederlandst’. Tijdens de workshop zal Maggie uitgebreid vertellen over traditionele Chinese gerechten en je allerlei lekkers uit deze veelzijdige keuken laten proeven. 

Deze workshop is uitverkocht!

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kok programma


blog comments powered by Disqus