workshops - kijken

Smaak Proeven met Peter Klosse

Smaak Proeven met Peter Klosse

Peter Klosse | 19,50 euro | 90 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: zaterdag 10 mei 17:30 | De Grote Studio

De basis van het culinaire genot is proeven. Het proeven van smaken is een basaal gegeven voor de meeste mensen. Toch kun je proeven, en kun je próeven. In dit seminar leer je dat laatste van niemand minder dan smaakprofessor Peter Klosse, oprichter van de Academie voor Gastronomie. 

Zoet, zout, bitter, zuur en umami. Vijf smaaksensaties die samen een pallet vormen wat er te proeven is. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk in je mond, en ga je anders koken als je weet hoe de smaken werken? Peter Klosse maakt graag onderscheid in smaak en proeven. Smaak is wat producten hebben en proeven is wat mensen doen. Deze nieuwe kijk levert bruikbare inzichten op voor alle liefhebbers van cuisine die graag in keuken staan en nieuwe smaken ontdekken. 

Met smakelijke voorbeelden legt Peter zijn theorieën uit. Dat is bijzonder, want hij is de enige in Nederland die is gepromoveerd op smaak. Soms vertelt hij op detailniveau, dan weer over het grotere geheel. De kans is groot dat je na dit seminar met een nieuwe ideeën voor gerechten in de keuken staat, dus be prepared voor een theoretisch lesje gastronomie.

Deze workshop is uitverkocht!


Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kijk programma


blog comments powered by Disqus