workshops - kijken

Global Cuisine: Modern Indian Classics

Global Cuisine: Modern Indian Classics

Abdul Yaseen | 29,50 euro | 120 min | Engels gesproken
Voorstelling: zaterdag 10 mei 20:00 | De Grote Studio

Zeg eerlijk: hoeveel mensen ken jij die echt goed Indiaas kunnen koken? En dan bedoelen we zonder kant-en-klare pakjes tandoori-saus. De bekroonde Britse chef Abdul Yaseen is speciaal voor het FFF in Amsterdam om alle misvattingen over de Indiase keuken de wereld uit te helpen. 

Veel mensen denken dat Indiaas koken erg ingewikkeld is met recepten die uit eindeloze ingrediëntenlijsten bestaan. Niets van waar, vindt Abdul en hij gaat je laten zien hoe je de originele smaken van India from scratch kunt creëren. Welke kruiden zitten er in garam masala? Hoe gebruik je kurkuma in alledaagse gerechten?

De Indiase keuken beleeft in Engeland op dit moment een renaissance. Een van de hoofdrolspelers van de beweging is Abdul Yaseen. Als winnaar van de Britse BBQ kampioenschappen, chef van de Londense restaurants Cinnamon Kitchen en Anise en co-auteur van het boek Cinnamon Club: Indian Cuisine Reinvented, blaast hij de Indiase keuken én eetcultuur nieuw leven in.

In zijn keuken combineert Abdul lokale ingrediënten uit het seizoen met Indiase kruiden en technieken. In zijn workshop, die aansluit bij de film The Lunchbox, zal hij je laten zien hoe je een traditioneel Indiaas gerecht kunt bereiden. Een, in de woorden van de chef zelf, multisensory ervaring.
 
Tijdens deze workshop zul je Abdul zien koken, maar hij zal ook mensen uit het publiek vragen hem te helpen. Er worden verschillende kleine hapjes bereid die alle deelnemers te proeven krijgen. Bij elk hapje wordt bovendien een glas bijzondere, Indiase wijn van Asian Wines geserveerd. Want India blijkt een uitstekend wijnland.

Let op: Deze workshop is in het Engels. 
Wil je je helemaal verdiepen in het thema Indiaas koken dan is ook de film The Lunchbox een aanrader.

 
zie hieronder hoe Abdul kookt: jij kunt hierbij zijn!Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kijk programma


blog comments powered by Disqus