workshops - kijken

Het Nieuwe Eten

Het Nieuwe Eten

Jonathan Karpathios | 24,50 euro | 90 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: vrijdag 9 mei 20:00 | De Grote Studio

Chef-kok Jonathan Karpathios heeft een duidelijke missie. In zijn restaurant Vork en Mes kookt hij met wat de natuur hem aanbiedt en met groenten uit zijn eigen kwekerij. Jonathan predikt ‘het nieuwe eten’, écht eten volgens de seizoenen, met respect voor dier en milieu. 

Aansluitend bij de documentaire Het Nieuwe Eten waarin de Nederlandse chef-kok (met Griekse vader) een jaar lang werd gevolgd, geeft Jonathan deze presentatie op het FFF. In deze masterclass zal Jonathan zijn filosofie over lekker eten delen en vertellen over zijn ontdekkingstocht door de natuur. Terwijl hij vertelt, zal hij samen met één van de koks uit zijn restaurant live gerechten bereiden en krijg je natuurlijk van alles te proeven.
 
Wie denkt dat Jonathan een geitenwollensok is heeft het mis. Niet alleen filosofeert hij graag over een duurzamer voedselsysteem, hij brengt het in zijn restaurant ook in de praktijk. Zes jaar geleden vond hij een pand in een natuurgebied in Hoofddorp en doopte dit tot Restaurant Vork en Mes. Hier vond hij ruimte voor zijn kruidentuin, varkens en even verderop, in Aalsmeer, nam hij een leegstaande kas in gebruik. In deze kas groeien nu 200 eetbare soorten planten en werken veelal vrijwilligers die willen leren over het verbouwen van voedsel.

Let op: Let op: Jonathan geeft een workshop en een presentatie. Het Nieuwe Eten is de demonstratie, hierbij ga je dus niet zelf koken. Wil jij je helemaal verdiepen in de stijl van Karpathios? Bekijk dan ook de documentaire Het Nieuwe Eten.

Deel dit programma


Ga terug naar het workshops - kijk programma


blog comments powered by Disqus