films - speelfilms

Love and Lemons

Love and Lemons

Teresa Fabik | Zweden | 2013 | 99 min | Zweeds gesproken I Nederlands ondertiteld
Voorstelling 1: zaterdag 10 mei 16:15 | KH zaal 2 + 3
Voorstelling 2: zondag 11 mei 20:15 | KH zaal 1

Het perfecte leven van Agnes verandert in één avond als ze wordt ontslagen in het restaurant waar ze werkt en vervolgens ontdekt dat haar vriendje een ander heeft. Alle reden om haar leven drastisch om te gooien en haar droom, een eigen restaurant, na te jagen.

Agnes krijgt hulp van haar van haar maffe vrienden en haar ouders, van wie ze haar liefde voor koken en eten heeft. Haar moeders geheime visstoof is zelfs onovertroffen, een gerecht waar Agnes zich niet aan durft te wagen. Ondanks alle liefhebbende mensen om haar heen blijkt het niet makkelijk een succesvol restaurant te beginnen. Wat ze eigenlijk nodig heeft is een goede recensie van een van de beruchte restaurantrecensenten. Maar hoe weet je wie er achter de pseudoniemen die de lokale eetschrijvers gebruiken schuil gaan? 
 
Love and Lemons is een culinaire komedie gebaseerd op de Zweedse bestseller SmÃ¥ citroner gula, wat 'kleine gele citroenen' betekent, van schrijfster Kajsa Ingemarsson. Een heerlijke feel good film over de simpele ingrediënten die we in de drukte van het dagelijks leven vaak over het hoofd zien. Een must see voor wie van eten en (stiekem) van romantische komedies houdt. Een film voor iedereen dus eigenlijk.Love and Lemons is geselecteerd voor de FFF Feature Length Food Film Competition 2014.


Deel dit programma


Ga terug naar het films - speelfilm programma


blog comments powered by Disqus