Speelfilms

Speelfilms

Van aardbeien in romantische scènes tot bananen in pure komedies en artisjokken met ingewikkelde complotten, ook in speelfilms figureert eten maar al te vaak. We selecteren ook dit jaar de mooiste films met food voor je, om heerlijk in te verdrinken. Love and Lemons

Teresa Fabik | 99 min
Het perfecte leven van Agnes verandert in één avond als ze wordt ontslagen in het restaurant waar ze werkt en vervolgens ontdekt dat haar vriendje een ander heeft. Alle reden om haar leven drastisch om te gooien en haar droom, een eigen restaurant, na te jagen.

The Green Butchers Classic

Anders Thomas Jensen | 100 min
Na een conflict met hun baas besluiten de vrienden Bjarne en Svend een eigen slagerij te openen. Klanten blijven echter uit en faillissement dreigt, totdat ze door een ongelukkig voorval een nieuw bijzonder discutabel ingrediënt ontdekken. De slagerij is in één klap de drukste plek van het kleine Deense dorp...

The Lunchbox

Ritesh Batra | 104 min
Het lunchbezorgsysteem van de Indiase ‘Dabawallas’ verbindt dagelijks duizenden onbekende bewoners van Bombay met elkaar. Vreemden die elkaar nooit zullen ontmoeten, tenzij er iets misgaat. In The Lunchbox komen twee levens in een overvolle stad door het toeval op een prachtige manier met elkaar in aanraking. 

Zone Pro Site: The Moveable Feast

Chen Yu-Hsun | 145 min
In deze Taiwanese komedie volgen we de jonge vrouw Hsiao Wan. Ondanks haar voorliefde voor fashion krijgt ze op jonge leeftijd van haar vader het cateringsleven en vele recepten in haar schoot geworpen. Jaren later, op een eenzame verjaardag, komt er een vreemd tweetal haar huisje binnen om geld van haar te eisen, dat ze hen via haar vriendje schuldig is.