films - short

Mengelmoes <b>Shortsblok</b>

Mengelmoes Shortsblok

67 min
Voorstelling 1: vrijdag 9 mei 17:00 | KH 1
Voorstelling 2: zaterdag 10 mei 14:30 | KH 2 + 3

Soms is een korte film zo mooi, treffend, bijzonder of lustopwekkend dat we niet twijfelen om ‘m te programmeren. De shorts in dit blok hebben gemeen dat ze niets gemeen hebben, en dat ze zijn stuk voor stuk meesterwerkjes zijn.  

Hieronder vind je alle shorts die te zien zijn in het shortsblok Mengelmoes. De FFF Shortsblokken zijn powered by WeTransfer.
Kassa 9
Hoeveel mensen maken echt contact met de persoon aan de kassa van de supermarkt? En omgekeerd? Ook caissière Olga is overgeschakeld op de automatische piloot. Maar door een onverwachte gebeurtenis breekt haar dagelijkse routine en komt Olga, die op levensgroot formaat uit klei werd gemodelleerd, ineens tot leven.

Impromptu
Impromptu is een korte Amerikaanse animatie over de kracht van voedsel, wijn, muziek en liefde, gezien door de ogen van een moderne mens. Tijdens het voorbereiden van een gastronomisch diner voor zijn jonge gezin, ontvangt Chuck een telefoontje van zijn euforische vrouw die hem vertelt dat haar collega’s komen eten om een ​​werkoverwinning te vieren.

Table d'Hote
We stoppen een stukje vlees wel gemakkelijk in de mond, voordat we een dier kunnen eten gaat daar nog behoorlijk wat aan vooraf. In de eenvoudig maar treffende korte animatie toont student Alexandra Levasseur van de Mel Hoppenheim School of Cinema in Montreal dat vlees eten meer is dan je vork prikken in een stukje koe.

Caballeros del cafe
‘Een kop koffie is bij jullie duurder dan een pond koffie hier.’ Met die zin opent de Colombiaanse koffieboer Ivan in Caballeros del Cafe. De twee sympathieke koffieboeren in deze prachtige korte documentaire vertellen hun verhaal goudeerlijk. Gelardeerd met humor, kijkt Ivan terug op hoe het vroeger was en vertelt hij over zijn dromen en de dagelijkse realiteit.

Sweet Dreams
Een cupcake die woont in een stad waarin alles gemaakt is van suiker en koekjes, lijdt schipbreuk met zijn suikerklontjesboot en spoelt aan op een eiland van groente en fruit. Hij sluit vriendschap met de pompoenen, limoenen en meiknollen en zij leren hem stevigere huizen en boten bouwen met wortels en boerenkoolblad.

Kars Honey
Oost-Turkije staat bekend om zijn zuivere honing. De nectar komt van wilde bloemen uit de bergen en het voeren aan de inheemse Kaukasus bijen om de productie te verhogen is uit den boze. De traditionele manier van bijen houden wordt door de imkers al decennia lang generatie op generatie doorgegeven. Maar niet-inheemse soorten en commercialisering bedreigen hun manier van leven.

Watermelon
Ergens in de middle of nowhere op de heetste dag van het jaar, verkoopt een man watermeloenen langs de weg. De schaarse auto’s die passeren zijn niet geïnteresseerd, enkele toeristen maken een foto van deze opmerkelijke attractie. Tot overmaat van ramp verschijnt er plots ook nog een concurrent.


The Lonely Planet Omelette Shop
Pluk de dag, tik een eitje. Of 1700 eitjes, als je eigenaar bent van de Lonely Planet Omelette Shop in Jodhpur, India. Sinds 1974 runt vader Ramskisham met zijn zoon Shaum een piepklein, maar immens populair street food stalletje. Waar lokale en internationale klanten zich rijen dik verdringen voor een keur aan eierlekkernijen.

 

Deel dit programma


Ga terug naar het films - short programma


blog comments powered by Disqus