films - documentaires

Inside the Best Restaurant in the World: El Celler de Can Roca <b>NL Première</b> + <b>Q&A</b>

Inside the Best Restaurant in the World: El Celler de Can Roca NL Première + Q&A

Pere Solés, David Pérez Gimbernat | Spanje | 2014 | 52 min | Catalaans gesproken | Engels ondertiteld
Voorstelling 1: vrijdag 9 mei 16:15 | KH 2 + 3 + Q&A
Voorstelling 2: zondag 11 mei 15:00 | KH 1 | Gouden Ticket + Q&A

Inside the Best Restaurant in the World: El Celler de Can Roca geeft ons, zoals de titel al doet vermoeden, een kijkje in de keuken van de drie gebroeders Roca, die momenteel het tweede beste restaurant van de wereld runnen: El Celler de Can Roca. 

De documentaire voert de kijker verder dan de keuken van El Celler de Can Roca. We worden meegenomen naar het verleden van de broers, dat voor een groot deel plaatsvond in diezelfde keuken in het restaurant van hun ouders. De broers groeien op tussen de potten, pannen, sauzen en soepen van het restaurant, dat al dertig jaar lang gerund wordt door de familie. De invloed van deze opvoeding is enorm en bood de jongens hun de mogelijkheid om hun eigen dromen waar te maken.
 
De broers hebben het familiebedrijf én de traditie in stand gehouden door een eigen restaurant te openen in de achterbuurt in Girona, hun thuishaven. De verschillen tussen de broers komen tot uiting in de rollen die zij vervullen in het restaurant. Joan, de oudste, is de chef, Josep, de middelste, is sommelier en Jordi, de benjamin van het stel, is chef pâtissier. Samen gaan zij het avontuur aan, wat nog niet makkelijk blijkt, want op de openingsavond blijft het restaurant leeg. Inmiddels is hun samenwerking en rolverdeling echter een gouden formule gebleken, en hebben ze naast een vol restaurant met drie Michelinsterren de prestigieuze titel 'beste restaurant van de wereld'.

De documentaire, die tijdens FFF haar Nederlandse première beleeft, toont hoe de Rocas als jongens begonnen en hoe ze van hun hobby hun werk maakten. Dit doen ze nog altijd met veel plezier, liefde en een grote inzet. De dochter van Joan neemt op haar beurt weer een kijkje in de keuken van papa. Of zij ook chef wil worden? Dat moet ze nog maar even bezien!

Inside the Best Restaurant: El Cellar de Can Roca wordt vertoond in combinatie met L'Universelle des Pourcel. Deze films worden op zondagmiddag vertoond bij een Gouden Ticket lunch met de gebroeders Pourcel.
 
Zowel op vrijdag als op zondag zal er na de vertoning van de films een Q&A  plaatsvinden.
 
Inside the Best Restaurant of the World: El Cellar de Can Roca is geselecteerd voor de FFF Feature Length Food Film Competition 2014. 

Deel dit programma


Ga terug naar het films - documentaire programma


blog comments powered by Disqus