films - documentaires

Perú Sabe: Cuisine as an Agent of Social Change <b>NL Première</b> + <b>Q&A</b>

Perú Sabe: Cuisine as an Agent of Social Change NL Première + Q&A

Jesus M. Santos | Peru, Spanje | 2012 | 67 min | Spaans gesproken | Engels ondertiteld
Voorstelling 1: vrijdag 9 mei 20:30 | KH 1
Voorstelling 2: zondag 11 mei 13:00 | KH 1

Er is iets opmerkelijks aan de hand in Peru. Tegenwoordig kiezen meer dan tachtig duizend jongeren ervoor om gastronomie te studeren. In Perú Sabe zien we hoe deze massale keuze voor de keuken de motor blijkt voor de verandering in het Latijns-Amerikaanse land.

Ferran Adrià, een van 's werelds meest prestigieuze chefs (voormalig chef van El Bulli) en Gaston Acurio, een van de meest invloedrijke chef van Latijns-Amerika, reisden naar Peru op zoek naar de wortels van de Peruaanse keuken en een verklaring voor de plotselinge toegenomen interesse in koken. Peru lijkt het perfecte recept gevonden te hebben voor het aanwakkeren van sociale en economische ontwikkeling. Een motor die producenten, koks, ondernemers, restaurants en consumenten creëert.

De visrijke oceaan, de droogte van de woestijn en het lang gestrekte oerwoud maken Peru tot een paradijs aan diversiteit op aarde. Tel daarbij de vele verschillende culturen en de perfecte melting pot is geboren. De rijkdom aan producten en de bezieling voor het vak is rechtstreeks terug te proeven in de Peruaanse gastronomie die zich kenmerkt door de eenvoud en versheid van producten waarmee wordt gewerkt. 

In de documentaire bezoeken we het gastronomische instituut van chef-kok Gaston Acurio: Pachacútec. Het instituut ligt te midden van de woestijn, maar dat weerhoudt duizenden studenten er niet van om er te werken aan hun eigen toekomst. En zo ook aan de toekomst van Peru. 

Wil jij ook meer weten over de Peruaanse keuken en de beste recepten zelf leren maken? Er is ook een workshop Peruaans koken op zondagochtend 11 mei.
 
Perú Sabe beleeft zijn Nederlandse Première tijdens het Food Film Festival .
 
LET OP:  Oorspronkelijk was op zondag een Q&A met de filmmaker gepland, maar deze gaat helaas niet door.Deel dit programma


Ga terug naar het films - documentaire programma


blog comments powered by Disqus