Nieuws

Food Film Festival naar Westergasfabriek!

Food Film Festival naar Westergasfabriek!

Kleine festivals worden groot. Althans: groter. Na drie fantastische, volledig uitverkochte edities in het Amsterdamse filmhuis Studio/K zijn we uit ons jasje gegroeid. Tijd dus voor een nieuwe locatie én een nieuwe datum. 

Voor de vierde editie verkast het Food Film Festival naar de Westergasfabriek in Amsterdam en verplaatsen we ook van het prille voorjaar in maart naar 9, 10 en 11 mei. Door te verhuizen naar de Westergasfabriek hebben we alle ruimte om nog meer leuke dingen te programmeren. In een van de lege industriƫle hallen bouwen we ons pop-up restaurant met meer zitplaatsen en ook ruimte om een borrel te drinken. Drie dagen lang vullen we verschillende ruimtes van de Westergasfabriek, waaronder ook bioscoop Het Ketelhuis en het MC Theater, met film, een ambachtelijke markt, workshops, events en heel veel eten. Een ding is zeker: de ijzige kou van maart vorig jaar hoeven we niet nogmaals te trotseren.

Nog iets bijzonders: onze 'eigen' chef-kok Joris Bijdendijk sleepte afgelopen jaar een Michelinster in de wacht. Zijn kookkunsten in restaurant Bridges in hotel The Grand bleven ook bij de Fransen niet onopgemerkt en dit bevestigt wat wij natuurlijk allang wisten: Joris is een ster. De drie dagen van ons festival mogen we hem van restaurant Bridges lenen en wordt hij weer bijgestaan door onze vaste FFF keukenbrigade.

Een laatste tipje van de sluier: we gaan dit jaar extra veel aandacht besteden aan vis, onder meer in een groot visserijdebat. De onderwaterwereld is voor velen van ons een mysterie en over goede en slechte vis doen nogal onduidelijke verhalen de ronde. Hopelijk kunnen we daar dit jaar iets aan veranderen. Dat was het voor nu, binnenkort meer film en programmanieuws!

Ons verhuisfilmpje:

Food Film Festival verhuist! from Food Film Festival on Vimeo.

Gemaakt door Tjebbe Venema

 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus