Nieuws

De eerste <b>filmtitel</b> is bekend

De eerste filmtitel is bekend

Er wordt nog keihard gewerkt aan het Food Film Festival programma maar we kunnen al een tipje van de sluier oplichten. De eerste filmtitel is een hele bijzondere. Lees hier welke documentaire je in ieder geval kunt zien dit jaar.

De eerste filmtitel die we bekend mogen maken is 'De keuken van Johannes'. Een bijzonder en intiem portret van culinair journalist Johannes van Dam. Met zijn rubriek 'proefwerk' heeft hij menig chef de zenuwen bezorgd: Johannes' kritiek kon een restaurant maken of breken.

Vlak voordat hij in september 2013 overleed, maakte Bianca Tan deze bijzondere documentaire over de bekende eetschrijver. De camera volgt hem bij het boodschappen doen, zijn dagelijkse cafébezoek, zijn publieke optredens, maar ook thuis in zijn piepkleine, met tienduizenden kookboeken volgestouwde appartement in het centrum van Amsterdam.
Daar zien we Van Dam, die nooit veel deelde over zijn privéleven, aan het werk, in gezelschap van zijn assistent en zijn geliefde kat. Doordat de camera hem dicht op de huid zit, maak je als kijker deel uit van een intimiteit die zowel, bij vlagen, ongemakkelijk als ontroerend is.

Vorig jaar was Johannes van Dam te gast in onze talkshow FFF Live, waar hij chef Joris Bijdendijk een 9 gaf voor zijn kookkunsten. Hieronder kun je terug zien hoe dat ongeveer ging!

FFF LIVE- opnamedatum zaterdag 23 maart 2013 om 20:00

FFF LIVE - FFF 2013 from Food Film Festival on Vimeo.

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus