Nieuws

klik op de foto voor een vergroting

FFF Restaurant: Wat staat er op het menu?

Wie twittert, zag afgelopen vrijdag al de smakelijke foto's voorbij komen. Het menu van het FFF Restaurant werd in Bridges gepresenteerd aan de pers. En al zijn de gerechten in principe vegetarisch, over het optionele haantje raakten de aanwezigen niet uitgepraat.

De tijd dat vegetariërs moeten vragen om speciale gerechten in een restaurant is voorbij. In het FFF Restaurant draaien we de rollen zelfs om: vleeseters kunnen vragen om iets extra's want het menu is vegetarisch. En zo is vlees eten een bewuste keuze, niet iets dat elke avond vanzelfsprekend op je bord belandt. Deze benadering is volgens de chefs belangrijk: niet vlees of vis, maar groente moet de hoofdrol spelen in wat we eten.

En dus is het menu volledig opgebouwd rondom groenten uit het seizoen en Hollandse kazen. Radijs, witte asperge, rabarber, amandel, linzen, Boeren Goudse Oplegkaas (een Slow Food presidium) en nog veel meer good, clean & fair ingrediënten.

En het vlees? Elk jaar kiezen FFF-chefs Samuel Levie en Joris Bijdendijk één ingrediënt dat wat hen betreft wat extra aandacht verdient. Dit jaar is dat het leghaantje, een eendagskuiken dat - slechts omdat hij in de verkeerde stal (keten) wordt geboren, niets waard is. Van deze haantjes, die van de initiatiefnemers van Hollands Haantje wel de ruimte en tijd krijgen om op te groeien, maken de chefs iets heel bijzonders. Het uitgebreide verhaal achter deze haantjes, lees je hier.

En dan nog even iets over het restaurant. Want ook dat is dit jaar weer extra bijzonder. Om te beginnen omdat het restaurant is opgebouwd in een lege loods op de Westergasfabriek waar normaal gesproken niks is. De afgelopen maanden is achter de schermen dus keihard gewerkt om alle apparatuur en spullen straks daar te krijgen. Daarnaast is FFF-chef Joris Bijdendijk sinds kort een sterrenchef. Wij wisten dat natuurlijk al wel, maar eind vorig jaar besloot de Franse Michelingids dat Joris voor zijn kookkunsten in restaurant Bridges een ster verdient. Hoe druk hij daar nu ook is, tijdens het festival mogen we Joris drie dagen van Bridges lenen om samen met Samuel Levie, Yascha Oosterberg, Oliver Rowe, Dionne van Zijl en alle vrijwillige superkoks het menu avond aan avond perfect te bereiden.

FFF Restaurant, Westergasfabriek Openbare Verlichting
Diner van 17.00 uur tot 23.00 uur,
Menuprijs 32,50 (excl. wijn en supplementen)
Reserveren is niet mogelijk dus kom bijtijds!


 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus