Nieuws

Go Short over Food & Film

Go Short over Food & Film

Kun je niet wachten tot de beste foodfilms op het FFF? Morgen begint Go Short - International Short Film Festival Nijmegen.  De focus ligt dit jaar op het thema Food & Film, van klassieke foodfights tot films over nieuwe voedselproductiemethoden. 

Dit jaar zijn er op Go Short volop foodfilms te zien, en dat is natuurlijk erg leuk. Daarnaast komen er interessante gasten spreken over de toekomst van de voedselketen. Want vaak staan we niet stil bij wat we eten, zeker niet als we er een filmpje bij pakken. 

Voor de Food Talks ontvangt Go Short vier sprekers die vertellen over hun vakgebied en hoe zij de toekomst van eten zien. Cor van der Weele denkt na over de consequenties van kweekvlees voor mens en dier. Guus Thijssen, van de YFM en het Food Film Festival, legt alles wat er te weten valt over slowfood rustig uit. Slowfood is het tegenovergestelde van fastfood. Dat betekent niet dat het in slow-motion bereid en opgediend wordt, maar dat er extra aandacht wordt besteed aan de producten die er in gaan en de bereidingswijze. Daisy Strauder eet twee vliegen in één hap. Er is nu al een voedseltekort en Daisy ziet in het eten van insecten een oplossing. Rianne Andeweg eet de dieren die ze zelf grootbrengt. In het varkenshuis Rotterdam heeft een buurt een heel jaar lang de resten van hun eten aan varkens gevoerd, vervolgens zijn die varkens geslacht en door dezelfde mensen opgegeten. 
 
Dus kun je niet wachten totdat je eindelijk de mooiste foodfilms op het FFF ziet dit jaar? Ga dan alvast even naar Go Short, en geniet van de leukste foodshorts en inspirerende sprekers. Nieuwe shorts maar ook shorts die wij afgelopen jaren ook al vertoonden. No Hay Pan bijvoorbeeld, Meatwork, of Asparragos. 
 
Go Short – International Short Film Festival Nijmegen vindt plaats van 9 tot en met 13 april 2014 in LUX. Tickets zijn te koop via www.goshort.nl


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus