Nieuws

FFF op Bouwplaats Festival

FFF op Bouwplaats Festival

Dit weekend is het FFF op Bouwplaats Festival te vinden! Samen met de YFM zijn we uitgenodigd door Kimchi. Geheel in de FFF-stijl wordt een mooie selectie food shorts vertoond, proef je de heerlijkste likeuren en meer, en ontmoet je de leukste boeren.

Het hele Volkskrantgebouw, op de Wibautstraat in Amsterdam, wordt momenteel verbouwd tot het Volkshotel. Het weekend van 29 & 30 maart vult Bouwplaats Festival de nog lege hotelkamers en andere leegstaande ruimtes met creatief talent uit het pand en onderscheidende culturele initiatieven uit de stad. Zelfs in de kleinste hoeken van het pand kun je mobiele feestjes, performances en onverwachte bouwinstallaties verwachten.

Zowel op zaterdag als zondag vind je ons tussen 14:00-23:00 op de begane grond van het gebouw. Kijk voor meer informatie over Bouwplaats Festival op de facebookpagina van het event.
 
FFF programma tijdens Bouwplaats

Meet the Farmers: Krispijn en Michiel
Deze twee hippe heren van het boerenland geven jou de mogelijkheid om al je vragen te stellen over het boerenleven. Krispijn en Michiel zijn akkerbouwers en verbonden aan de YFM. Zij vertellen vol passie over het verbouwen van verschillende groenten. 


Kimchi, sodabrood, likeur en meer
Altijd al willen weten hoe je zelf kimchi kunt maken? Nooit geweten dat sodabrood maken zo makkelijk was? Likeur proeven en lekker slow juicen? Bij de FFF stand staan een aantal hardcore YFM'ers die jou de lekkerste producten laten proeven, en uit kunnen leggen hoe je alles maakt. 


Films doorlopend te zien in de filmzaal


Murder Mouth
Madeleine Parry
Alles wat wij eten heeft geleefd. Iets eten impliceert dus iets doden. Daaruit volgt dat als je iets wilt eten, je het eigenlijk ook zou moeten kunnen doden. Vanuit deze simpele redenering onderneemt de 21-jarige Australische Maddy een ongebruikelijk experiment. Laconiek besluit Maddy haar eten zelf te gaan doden.

No Hay Pan
Macarena Monros
In No Hay Pan volgen we de Chileense Luis, eigenaar van een klein lokaal winkeltje. Al jaren verkoopt hij brood van bakker Carlos. Wanneer Carlos plotseling komt te overlijden, moet Luis op zoek naar een nieuwe broodleverancier. We volgen de aandoenlijke Luis in zijn zoektocht naar brood.

Super
Johan Klungel
Je kent het wel: je gaat goed voorbereid met een zelf geschreven boodschappenlijstje naar de supermarkt, maar eenmaal binnen gooi je al je plannen overboord. Leuk weetje: Filmmaker Johan Klungel heeft heel lang gewerkt in het volkskrant gebouw en deze animatie is daar dan ook bijna helemaal bedacht en gemaakt.

Dans le Couchon tout est Bon
Iris Alexandre
Een korte animatie die op een prachtige manier het nose to tail principe laat zien. Alles aan het varken is mooi, behalve de krijs.

Happy Meat
Marc ter Horst - type-b
De vleesverwerkende industrie creƫert producten die nadrukkelijk niet lijken op de dieren waarvan ze gemaakt zijn. Dat verkoopt beter. Op eenzelfde manier versimpelt en karikaturiseert de speelgoedindustrie dierlijke vormen. In het Happy Meat project van type-b wordt de functionaliteit en esthetiek van beiden op ongemakkelijke wijze gecombineerd.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus