Nieuws

Welkom Gulpener!

Welkom Gulpener!

Het Food Film Festival wordt ieder jaar mede mogelijk gemaakt door partners die willen werken aan een beter voedselsysteem. We zijn erg blij Gulpener dit jaar te verwelkomen als nieuwe hoofdsponsor naast de vertrouwde partners Rabobank en Oxfam Novib GROW. 

De scheve verdeling van voedsel over de wereldbevolking heeft sterk de aandacht van zowel Oxfam Novib als het Food Film Festival. De wereldwijde GROW-campagne van Oxfam Novib heeft als doel kleinschalige landbouw en minder milieuvervuilende manieren van voedselproductie te bevorderen. Ook pleit de campagne voor meer sociale rechtvaardigheid, met name in de verdeling van voedsel. Grote doelstellingen natuurlijk, maar hoe meer mensen zich bewust worden van de problematiek, hoe dichterbij oplossingen zijn.
 

Rabobank is van origine een coöperatieve bank – ‘established by farmers’ - dus de link met het Food Film Festival is meteen duidelijk. De rol van banken en andere financiële instanties in de huidige voedselproductie is enorm groot en belangrijk, maar zeker niet onomstreden. In de toekomst zullen we gezamenlijk naar een duurzamere manier van voedsel verbouwen toe moeten en daar is misschien wel een minder groot rendement op te behalen. Interessante ontwikkelingen die politiek, boer, financiële wereld en consument samen moeten doormaken. Daarom zijn we blij met de steun van een bank die zijn wortels in de Nederlandse boerenklei heeft.

De grote onder de kleine of de kleine onder de grote brouwerijen: Gulpener is het allebei. Het Food Film Festival is erg blij deze nieuwe sponsor te verwelkomen. Het Food Film Festival biedt namelijk graag een podium aan lokale, ambachtelijke bedrijven. De Gulpener-brouwerij is een familiebedrijf waar op duurzame wijze kwaliteitsbieren worden gebrouwen. Daarnaast heeft Gulpener als een van de weinige brouwerijen een biologische lijn, en werken zij alleen met lokale boeren en grondstoffen. Voor de bieren Gulpener Biologisch telen vier boeren in Limburg de grondstoffen hop, gerst, tarwe en spelt. Het water komt uit eigen bronnen van de brouwerij en wordt door mergel gezuiverd. Het Food Film Festival verheugt zich erg op deze samenwerking.

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus