Nieuws

Nederlandse première <b>Love and Lemons</b>

Nederlandse première Love and Lemons

Hoog tijd om weer een nieuwe filmtitel bekend te maken, en dit keer is dat een zoete romcom, of liever: een culinaire komedie. De Zweedse film Love and Lemons werd vorig jaar al op een aantal buitenlandse filmfestivals vertoond en gaat op het FFF in ons land in première.

De film is gebaseerd op de Zweedse bestseller Små citroner gula uit 2005 van schrijfster Kajsa Ingemarsson. Små citroner gula, dat 'kleine gele citroenen' betekent, vertelt het verhaal van de jonge chef Agnes. Haar ogenschijnlijk perfecte leven verandert in één avond als ze wordt ontslagen in het restaurant waar ze werkt en bij thuiskomst wordt gedumpt door haar vriendje. Alle reden om haar leven drastisch om te gooien en haar droom: een eigen restaurant, te gaan najagen.

Als vlak daarna de kans om samen met vrienden een eigen restaurant te openen zich aandient, grijpt ze die met beide handen aan. Maar natuurlijk gaat het allemaal zo makkelijk niet. Hoe val je bijvoorbeeld in de smaak bij de pers? Het dreigt helemaal in de soep te lopen als Agnes verliefd wordt op iemand die niet mag weten wie ze werkelijk is.

Love and Lemons is een aaneenschakeling van ontroerende, grappige en bovendien smakelijke scènes. Een must see voor wie van eten én romantische komedies houdt. Ah, kom op, voor iedereen dus eigenlijk. 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus