Nieuws

FFF op Bouwplaats Festival

FFF op Bouwplaats Festival

Het FFF maakt 29 en 30 maart alvast een klein uitstapje! Samen met de YFM en Kimchi is het Food Film Festival in het klein te vinden op Bouwplaats Festival in het oude Volkskrant gebouw op de Wibautstraat in Amsterdam. 

Het hele Volkskrantgebouw is gehuld in steigers en wordt momenteel verbouwd tot het Volkshotel. Het weekend van 29 & 30 maart vult Bouwplaats Festival de nog lege hotelkamers en andere leegstaande ruimtes met creatief talent uit het pand en onderscheidende culturele initiatieven uit de stad. Zelfs in de kleinste hoeken van het pand kun je mobiele feestjes, performances en onverwachte bouwinstallaties verwachten. 

Speciaal voor Bouwplaats festival is het Food Film Festival samen met de YFM uitgenodigd door Kimchi. Geheel in de Food Film Festival stijl wordt een mooie selectie food shorts vertoond van de afgelopen edities. Daarnaast kun je bij de FFF stand zelf je eigen groentechips maken om mee te nemen in de filmzaal! Zowel op zaterdag als zondag kun je ons vinden tussen 14:00-23:00 op de begane grond van het gebouw. Kijk voor tickets en meer informatie over Bouwplaats Festival op de facebookpagina van het event of koop hier direct je kaartje.

FFF programma tijdens Bouwplaats


Groentechips maken met Krispijn
Weet je nog hoe je vroeger in de ontdekhoek je eigen chips kon maken van aardappelen? Tijdens Bouwplaats gaan we even terug in de tijd en kun je zelf je eigen groentechips maken om mee te nemen naar de filmzaal. Boer en YFM'er in hart en nieren Krispijn van den Dries zorgt voor paarse aardappelen, rode bieten, wortelpeterselie en nog veel meer groenten om te frituren.

Films doorlopend te zien in de filmzaal


Murder Mouth
Madeleine Parry
Alles wat wij eten heeft geleefd. Iets eten impliceert dus iets doden. Daaruit volgt dat als je iets wilt eten, je het eigenlijk ook zou moeten kunnen doden. Vanuit deze simpele redenering onderneemt de 21-jarige Australische Maddy een ongebruikelijk experiment. Laconiek besluit Maddy haar eten zelf te gaan doden.

No Hay Pan
Macarena Monros
In No Hay Pan volgen we de Chileense Luis, eigenaar van een klein lokaal winkeltje. Al jaren verkoopt hij brood van bakker Carlos. Wanneer Carlos plotseling komt te overlijden, moet Luis op zoek naar een nieuwe broodleverancier. We volgen de aandoenlijke Luis in zijn zoektocht naar brood.

Super
Johan Klungel
Je kent het wel: je gaat goed voorbereid met een zelf geschreven boodschappenlijstje naar de supermarkt, maar eenmaal binnen gooi je al je plannen overboord. Leuk weetje: Filmmaker Johan Klungel heeft heel lang gewerkt in het volkskrant gebouw en deze animatie is daar dan ook bijna helemaal bedacht en gemaakt.

Dans le Couchon tout est bon
Iris Alexandre
Een korte animatie die op een prachtige manier het nose to tail principe laat zien. Alles aan het varken is mooi behalve de krijs. 

Happy Meat
Marc ter Horst - type-b
De vleesverwerkende industrie creƫert producten die nadrukkelijk niet lijken op de dieren waarvan ze gemaakt zijn. Dat verkoopt beter. Op eenzelfde manier versimpelt en karikaturiseert de speelgoedindustrie dierlijke vormen. In het Happy Meat project van type-b wordt de functionaliteit en esthetiek van beiden op ongemakkelijke wijze gecombineerd.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus