Nieuws

<B> FFF </B> is Fucking Perfect op het Culy Festival

FFF is Fucking Perfect op het Culy Festival

Mocht u dat niet al heel goed zelf weten: culy.nl is natuurlijk een van ’s lands bekendste foodblogs. Maar in het aanstaande Paasweekend (4 & 5 april) organiseert Culy een heus festival waar FFF een filmprogamma voor verzorgt.

Het Food Film Festival bestaat in 2015 vijf jaar. Om dat te vieren gaat het festival op tournee door Nederland: gedurende het jaar worden vijf verschillende steden aangedaan, eindigend in Amsterdam. Daarnaast zijn er gastoptredens gepland zoals op het Culy Festival. Het Food Film Festival presenteert tijdens het Culy Festival een tof filmprogramma bestaande uit een serie korte films, een college over vijf jaar Food Film Festival films van programmadirecteur Janno Lanjouw en een lange documentaire van eigen bodem die op dit moment hoge ogen gooit in de bioscoop.

College

De korte films zijn uiteenlopend van aard: van een serieuze minidocumentaire als Facing Animals via een animatie als Boer Jansen tot een maffe Poolse speelfilm over rivaliserende watermeloenverkopers (Watermelon). Het uitgangspunt is dat er voor ieder wat te zien is. Leuk en toch met een serieuze ondertoon. Lekker en toch ook onthutsend. En bovendien kan je lekker in en uit lopen. Daarnaast geeft programmadirecteur Janno Lanjouw een uniek college over vijf jaar Food Film Festival-films. Aan de hand van de beste fragmenten uit de beste Food Film Festival films schetst hij een beeld van ons voedselsysteem. 

Fucking Perfect

Enkele dagen geleden werd bekend dat Fucking Perfect, een documentaire over sterrenchef Sergio Herman, een de status van Kristallen Film heeft behaald. Dat betekent dat meer dan 10.000 bezoekers naar de film kwamen kijken. En dat binnen tien dagen na de première: een ongekende prestatie! Het Food Film Festival spotte de nieuwe film van Willemiek Kluijfhout (Amour des Moules; ook reeds met een rol voor Sergio) reeds op het het culinaire programma van de Berlinale en was zeer onder de indruk. We zijn dan ook heel blij dat we deze film tijdens het Paasweekend tijdens het avondprogramma in Halfweg zullen vertonen.

Maar naast al deze smakelijke Food Film Madness is er natuurlijk nog veel meer te doen op het Culy Festival. Controleer het programma hier uit!

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus