Nieuws

Best of <b> FFF </b> op de UvA

Best of FFF op de UvA

Dit weekend organiseert de Universiteit van Amsterdam voor de tweede keer het Symposium on the History of Food plaats. Naast wetenschappelijke bespiegelingen is er ook een 'Foodie Festival'. Het Food Film Festival is aanwezig een presenteert een 'Best Of' uit het filmarchief.

Het serieuze thema van het symposium is Food, Hunger and Conflict. Historici uit verschillende landen geven lezingen over historische voorbeelden van hoe honger tijdens conflicten wordt ingezet als wapen of juist als middel om hulp op gang te brengen. Erg interessant en belangrijk, maar je moet er wel even voor gaan zitten. 

Maar op zaterdag gaat het symposium rimpelloos over in het Foodie Festival, een gebeurtenis 'met tal van evenementen rond gastronomie en kookboeken. Bezoekers staan allerlei activiteiten te wachten, zoals masterclasses, interviews, signeersessies, filmvoorstellingen, een tentoonstelling en een productenmarkt.' Met andere woorden: na de serieuze en mogelijk wat zware wetenschappelijke inhoud, is er ook wat licht verteerbaarders contetnt geprogrammeerd. 

En dat is onder andere het Food Film Festival. Tijdens een 'Best Of Food Film Festival Films'-presenteert Programma Directeur Janno Lanjouw een serie van de beste FFF-films aller tijden. Aan de hand van korte fragmenten uit die films zal hij uitleggen hoe de programmering van het festival tot stand komt en op een aantal eigenaardigheden van de houding van mensen ten opzicht van hun voedsel wijzen. Hartstikke leuk, maar toch ook serieus. En leerzaam. Het blijft immers een universiteit. 

Mis het niet! Kom naar het Foodie Festival. Meer info hier


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus