Nieuws

Wijn in de hoofdrol

Wijn in de hoofdrol

De wijnliefhebber is het misschien wel opgevallen, dit jaar stond er helemaal geen wijnworkshop op het programma. Wie daardoor denkt dat wijn dit jaar een ondergeschoven kindje op het festival is zit er toch flink naast. 

Aan de wijnen in het FFF-restaurant is dit jaar namelijk ontzettend veel aandacht besteed. Sommelier Ard Muntjewerf zocht naar wijnen van dichtbij huis. Dit leverde een verrassende kaart op. 'In het FFF-restaurant vind je geen wijnen uit bijvoorbeeld de nieuwe wereld die iedereen wel kent. De wijnen op onze kaart zijn uit Oostenrijk, Duitsland en Hongarije van mooie druiven die het grote publiek niet kent. Zo hebben we bij het hoofdgerecht gekozen voor een wijn van de juhfark druif. Een druif met veel kruidigheid, bitters en zuren. Die mag best iets meer in de schijnwerper staan’. 

Ard wil met de wijnkaart graag laten dat er dichtbij Nederland zoveel moois te verkrijgen is. ‘Duitse wijn  bijvoorbeeld. Rond 1500 werden die over de hele wereld gedronken, maar tegenwoordig drinkt men veel vaker nieuwe wereld. En dat terwijl Duitse wijnen vaak biologisch of bio-dynamisch en divers zijn voor een betaalbare prijs’. 

En hoe is hij tot de uiteindelijk lijst van wijnen gekomen? Samen met Midas, de sommelier van The Lobby, het Amsterdamse hotel en Restaurant waar Ard maĆ®tre is, selecteerde hij twintig wijnen van Imperial Wijninkopers. Deze werden meegenomen naar een proefochtend in Restaurant Bridges.  ‘We hebben uiteindelijk  vier uur in Bridges doorgebracht waarbij de chefs alle gerechten kookten en we gezamenlijk hier de wijnen bij probeerden. Na vier uur gaven we er een klap op en bleven er vier wijnen over voor de kaart.’ 

Foto’s: Kim Out


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus