Nieuws

klik op de foto voor een vergroting

De grote pubquizshow

'Pitcher nodig!' Barpersoneel loopt af en aan om de pubquizzers te voorzien in hun ongeremde nood aan bier. Zijn het misschien de zenuwen? Samuel Levie, die samen met Alain Caron de avond presenteert, bekent dat hij ook niet alle antwoorden wist. Dat belooft wat.

Alains belofte om er een show van te maken maakt hij gelijk waar met een dansje op het podium. Of we er zin in hebben? Ja duh. Maar weten deze mensen ook iets over voedsel? We lopen wat uit dus de zestig vragen (en ze zijn lang) gaan er in rap tempo doorheen. Zelfs door Alain.

Een kleine greep
Het is een gezellige chaos zoals bij een pubquiz hoort. 'Jullie maken wel veel lawaai,' schreeuwt Alain, terwijl Samuel rustig op de bank zit te chillen. De vragen zijn afwisselend redelijk lastig (welk gerecht staat centraal in de Japanse film Tampopo?) tot thriller (wat at Hannibal Lector het liefst bij een sappige menselijke lever?) tot simpel (wie is de keynote speaker van het festival?). Voor een droge worst mag de zaal raden hoeveel kookboeken Alain heeft…

Glas bier op je kop
Team de Southside bestaat uit Mark, Job en Sjoerd. Gangsters met een zachte g. Vertrouwen in hun eigen capaciteit wordt - terecht - niet erg hoog ingeschat. Als zij een vraag over Harry Muesli beantwoorden met De ontdekking van de Zeemol (zemel!) kijk ik niet meer op. Maar eerlijk zijn ze wel. Valsspelen moet volgens Alain bestraft worden met ‘een glas bier op je kop’. Als team Henk wordt beschuldigd, roepen zij met grote ogen dat er niets van waar is. Maar zo eerlijk is gekke Henkie dus stiekem helemaal niet.

Zure bommen
De sfeer is er niet minder om. Samuel en Alain vullen elkaar aan, lullen door elkaar heen en interacten vrolijk met het publiek. Een lach ontgaat niemand als de volgende vraag gesteld en beantwoord wordt. De tomaat, paprika en aardappel behoren tot dezelfde familie. Welke is dat? Henk: ‘De Vries!’ Uiteindelijk is het team Zure Bommen dat de quiz wint. Met andere woorden; een opgeheven rekening!  Team Ik blokkeer eindigde vanzelfspekend onderaan met een totaalscore van nul. Tijd om overwinningen doch nederlagen te vieren met ja, waarom niet, een pitcher.

Antwoorden:  noodlesoep, tuinbonen, Joel Salatin, 3700+, nachtschade.

Tekst:  Marlou Kusters
Foto's: Ruben de Ruijter


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus