Nieuws

Blog // Verandering van spijs

Blog // Verandering van spijs

Verhuisdozen inpakken, spullen uitzoeken die je wel en niet gaat meenemen en een heleboel mooie (en misschien minder mooie) herinneringen achterlaten. Dat is zo’n beetje het eerste deel van verhuizen. Daarna volgt een gevoel van euforie als je aankomt in je nieuwe huis. 

De ruimte! Oh die leuke details! Wat zullen we daar neerzetten en welke kleur krijgt die muur? Verhuizen zet alles weer even op scherp en doet je beseffen wat je echt nodig hebt om je thuis te voelen. Sommige mensen zijn serie-verhuizers. Ikzelf woon al heel wat jaartjes op dezelfde plek. Een fijn huisje waar vier jaar geleden aan de keukentafel - waar mijn dochtertje nu in haar eten prakt - het Food Film Festival tot leven kwam. 

We laten met het Food Film Festival een te gekke plek achter ons. Studio/K heeft ons de afgelopen drie edities de ruimte gegeven ons als festival te ontwikkelen. De onvergetelijke momenten die we daar hebben meegemaakt, achter en voor de schermen, in de keuken en in de (heel) late uurtjes, het zijn stuk voor stuk kostbare herinneringen. Met de verhuisdozen onder onze armen zwaaien we dan ook uitbundig naar ons oude huisje. Studio/K dank je wel voor de fijne jaren!

En dan wacht daar nu de Westergasfabriek op ons. Een nieuw huis waar we met open armen worden ontvangen. Tijd om na te denken hoe we dit nieuwe huis willen gaan inrichten en welke overtollige bagage we op weg van Oost naar West kunnen dumpen. Na drie succesvolle edities hebben we als festival zin in een make-over! Niet alleen hebben we het programma onder de loep genomen, maar ook in de organisatie zijn dingen gewijzigd. Met trots kan ik onze twee nieuwe festivaldirecteuren aan je voorstellen. Meike Koster en Janno Lanjouw ontfermen zich vanaf deze editie met een flinke dosis nieuwe energie over alles wat ons als festival lief is. En natuurlijk doen ze dat samen met een festivalteam waar je u tegen zegt. Ikzelf neem weer iets meer plek aan die keukentafel, om als bestuursvoorzitter van de Stichting Food Film Festival, de contouren van het festival verder te schetsen. Dit alles om ervoor te zorgen dat het festival een gezonde, betekenisvolle en creatieve toekomst tegemoet gaat.

En die toekomst zou er niet zijn, zonder de mensen die hebben meegebouwd aan het verleden. Als festival willen we daarom iedereen bedanken die de afgelopen jaren samen met ons heeft gebouwd aan iets heel moois. Wij bedanken al onze partners, sponsoren, leveranciers, vrijwilligers, locaties, sprekers, chefs, decor - en webbouwers, ontwerpers, boeren en het hele netwerk van de Youth Food Movement voor de steun en het vertrouwen! En natuurlijk geen succesvol festival zonder een enthousiast publiek. Ook al onze FFF vrienden ontzettend bedankt! Er wacht een warm welkom voor jullie allemaal in ons nieuwe onderkomen.

En natuurlijk zijn jullie nu allemaal ontzettend benieuwd hoe ons nieuwe huis eruit gaat zien. En of het ook een plek zal zijn waar jullie je thuis gaan voelen. We kunnen met zekerheid zeggen dat het Food Film Festival 2014 alles (en meer) gaat zijn wat je van ons verwacht. Er zal veel nieuws zijn, maar ook veel vertrouwds. In de kern blijven we waar we als Food Film Festival voor staan: drie dagen lang de beste en nieuwste films, sterrenwaardig eten voor een goede prijs, inspirerende sprekers, actuele debatten, zinnenprikkelende workshops en te gekke feestjes! 

Wij kunnen niet wachten!

Helen Kranstauber is een van de oprichters van het Food Film festival. Van 2010 tot 2013 was zij creatief directeur van het festival. Vanaf dit jaar zal zij als bestuursvoorzitter van de Stichting Food Film Festival betrokken zijn.
 
Foto: Daria Mnych


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus