About

About

Het Food Film Festival is een driedaags festival waar je je volledig kunt onderdompelen in de wereld van eten. Kom kijken naar de beste foodfilms, kom luisteren naar shows, doe mee met het grote debat, leer van meesters in de keuken tijdens de workshops en eet in het restaurant van onze sterrenchef! Niet alleen besteden we aandacht aan de culinaire kant van eten, ook ons voedselsysteem wordt kritisch onder de loep genomen.

Geschiedenis
Er zijn veel bijzondere films gemaakt over de voedselproblematiek en de waarde van eten in de maatschappij, en elk jaar komt daar weer een reeks nieuwe films bij. Om deze films een mooi podium te kunnen bieden, ontstond in 2010 aan een keukentafel in de Amsterdamse Pijp het idee voor het Food Film Festival.

De eerste editie, in Studio/K, werd door ruim 3600 mensen bezocht. Het tweede jaar groeide het bezoekersaantal naar 6000 en in 2013 waren er maar liefst 8000 bezoekers. Het festival groeide langzaam groter dan de fijne locatie Studio/K aan kon. Daarom is het tijd voor een verhuizing. In 2014 vindt het Food Film Festival voor het eerst plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Nog meer ruimte en stoelen om van het Food Film Festival te genieten!

Youth Food Movement

Het Food Film Festival is een initiatief van de YFM (Youth Food Movement). De YFM is een netwerk van studenten, jonge consumenten en jonge foodprofessionals zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten, die met elkaar veranderingen teweeg brengen op het gebied van voedselproductie en -consumptie. YFM is onderdeel van het Slow Food Youth Network (SFYN) en de Nederlandse vereniging bestaat sinds juli 2009. De ideologie is gebaseerd op de principes van Slow Food: jongeren zetten zich in voor meer good, clean en fair voedsel.

Slow Food 

Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar het omgekeerde: smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd en niet vol zijn gespoten met allerlei dubieuze conserveermiddelen, en waar de producent eerlijk geld voor krijgt. Slow Food pleit voor behoud van authentieke soorten, rassen en biodiversiteit; een rijkdom die door toenemende monocultuur onder druk staat.