workshops

Blood & Guts

Blood & Guts

Jiri Brandt en Geert van Wersch | Workshop | 120 min
Voorstelling: zaterdag 23 maart 20:00 | Van Niftrik

En of de jongens van Brandt & Levie worst lusten. Maar zij niet alleen, steeds meer mensen beginnen deze smakelijke worsten te ontdekken. Deze workshop is niet bestemd voor watjes, er wordt namelijk worst gemaakt volgens het nose to tail principe.

Dit houdt in dat je (bijna) alles gebruikt van een dier. No waste vinden zij namelijk belangrijk en van een varken kun je zo’n beetje alles gebruiken. Tijdens deze workshop ga je dus je handen echt vies maken!

De groep wordt in tweeën gesplitst en iedere groep gaat met een ander recept aan de slag. Wat komt er voorbij? Kop, staart, bloed, darm, lever, maag, spek en meer. De groepen zullen vakkundig begeleid worden door worstenmakers Jiri en Geert. Zij zullen ondertussen uitleggen waarom eigengemaakte worst zo lekker is en wat worstmaken zo leuk maakt. Aan het eind van de workshop wordt er geproefd wat er gemaakt is met bijpassende garnituren.

De worstenmakers van Brandt & Levie leerden het ambacht tijdens een reis naar het land van de smaak: Italië. Bij beroemde slagers maakten ze er het hele proces mee; van levend varken tot smaakvol eindproduct. Inmiddels zijn de worsten van Brandt & Levie een begrip in delicatessenwinkels en worden de broodjes verslonden op festivals.

De workshop sluit goed aan bij de film Above the Heart en de shorts in het blok Eten is Beleven.

 

 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus