workshops

Eau-de-vie van de Fruitstokers

Eau-de-vie van de Fruitstokers

Bas Lubberhuizen en Henk Raaff | Proeverij | 90 min
Voorstelling: zaterdag 23 maart 20:00 | Cybersoek

Lubberhuizen & Raaff is een Nederlandse stokerij in de Betuwe waar van bijzondere vruchten eau-de-vie wordt gemaakt. Tijdens deze proeverij laten de mannen van L&R je een aantal van hun hartversterkende en prijswinnende 'levenselixers' proeven.

Fruitstokers Bas Lubberhuizen en Henk Raaff stoken volledig ambachtelijk en maken dus geen gebruik van industrieel geproduceerde alcohol. Voor hun destillaten maken ze gebruik van versgeplukte appels, peren, kersen, frambozen en bramen. Ook maken ze graag gebruik van vergeten fruitsoorten, waaronder hulstbes, kornoelje en kweepeer. De eau-de-vie van die laatste vrucht werd onderscheiden als ‘Edelbrand des Jahres’, een titel die in de stokerswereld vergelijkbaar is met een Michelinster. Tijdens de proeverij laten ze je verschillende eau-de-vie’s uit hun stokerij proeven.
 
De eau-de-vie proeverij sluit aan bij de film The Fruit Hunters. In deze film gaat een stel avonturiers dat geen genoegen neemt met het beperkte aanbod in de verste uithoeken van de wereld op zoek naar zeldzame exotische vruchten en smaken.
 
 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus