workshops

Bakken met MAMA

Bakken met MAMA

Karel Goudsblom | Workshop | 120 min
Voorstelling: zondag 24 maart 15:00 | Van Niftrik

Brood is de basis van ons eten en er gaat niets boven een knisperend vers brood. Helaas zijn fabrieksbakkers aan de haal gegaan met het originele recept en heeft supermarktbrood hier niet zoveel meer mee te maken. In deze workshop ga je back to basic met broodkunstenaar Karel Goudsblom. 

Onder de naam 'Mama' bakt Karel Goudsblom broden van ecologische tarwe, spelt en rogge zonder toevoegingen. In eerste instantie deed hij dit vanuit zijn eigen keuken maar toen de vraag bleef rijzen opende hij een bakkerij in Amsterdam Oost waar zijn ambachtelijke brood nu vijf dagen per week te koop is.

Karel zal je de fijne kneepjes van het broodbakken leren. Brood dat zo lekker is dat het eigenlijk geen beleg nodig heeft. Of misschien een klein laagje roomboter. Een beetje huisgemaakte jam. Een plak goede kaas. Mmmmm.  
 
Foto Daria Mnych 
 
 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus