workshops

Arabia maakt Hummus

Arabia maakt Hummus

Nadia Zerouali en Merijn Tol | Workshop | 165 min | Vegetarisch
Voorstelling: zaterdag 23 maart 09:15 | Van Niftrik

Van wie is hummus? Vele landen claimen het als nationaal gerecht maar hummus is gul en vult vele monden. Is het hummus, houmous, hommos of hummous? Mag allemaal. Maar hoe je het ook schrijft, het is vooral lekker als je het zelf maakt. Hoe? Dat leer je in deze workshop. 

Want let wel: er is hummus en er is hummus. Heb je eenmaal zijdezachte, zalvig-romige hummus geproefd, dan is een fabrieksvariant niet meer te doen. Wil jij de geheimen leren achter echte zalvige hummus? Het verschil proeven tussen Palestijnse en Libanese hummus? Snappen waarom je die erwten moet weken en de keukenmachine geduldig moet laten draaien? Kom dan naar deze workshop en misschien wordt het wel het begin van een Arabische eetcarrière.

Nadia Zerouali en Merijn Tol zijn vanaf dag één betrokken bij het Food Film Festival. De afgelopen jaren reisden het duo door vele landen: Marokko, Sicilië, Sardinië, Andalusië, maar ook door Syrië, Libanon, Palestina, Libië en Catalunya. Daar kookten ze samen met lokale vrouwen om overal de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven. Dit alles leidde tot de kookboeken ‘Arabia’, ‘Bismilla Arabia’ en ‘Arabia bij je thuis’. Nadia en Merijn hebben ook een eigen programma over de Arabische Keuken op tv-zender 24kitchen.

De workshop sluit aan bij de film Make Hummus Not War die op komische wijze onderzoekt welk land zich de kikkererwtenpasta zich mag toe-eigenen: Israël, Palestina of Libanon. En zou de gezamenlijke liefde voor hummus niet als recept voor vrede tussen de volken kunnen gelden?

Voorafgaand aan deze workshop nemen Merijn en Nadia je mee naar de Turkse & Marokkaanse buurtsuper om je kennis te laten maken met producten waarvan niemand eigenlijk weet wat het is en wat je er mee doet. We verzamelen stipt om 09:15 uur buiten bij het Meatingpoint op het Timorplein om te gaan shoppen. Om 10:00 uur zijn we weer terug bij van Niftrik en beginnen we met het maken van de hummus.


 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus